Συναδέλφισσες-οι, εργαζόμενοι στη ένωση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κορινθίας

εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου μας , θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα σας για την καταβολή των δεδουλευμένων σας. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα σας είναι και δικό μας , γιατί βιώνουμε και εμείς την ίδια κατάσταση στον κλάδο του ιδιωτικού τομέα. Στον κλάδο μας κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με 4 ωρα και πολλές φορές απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία . Γίνονται απολύσεις και μειώσεις μισθών, από την εργοδοσία, στο όνομα της κρίσης.

Για την οικονομική κρίση δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά οι καπιταλιστές που διψούν για όλο και περισσότερα κέρδη. Φταίει το πολιτικό τους προσωπικό , οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, που φορτώνουν στις πλάτες μας την δικιά τους κρίση, επιβάλλοντας μας να δουλεύουμε σχεδόν τζάμπα και χωρίς δικαιώματα για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες.

Τεράστιες ευθύνες γι΄αυτήν την κατάσταση έχουν και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης. Είναι οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της ΓΣΣΕ αλλά και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων . Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων την προηγούμενη εβδομάδα , υπέγραψε μειώσεις μισθών της τάξης 6%- 18%, λόγω της οικονομικής κρίσης και της άσχημης κατάστασης στην αγορά! Είναι η ίδια Ομοσπονδία που έχει συμφωνήσει στο παρελθόν και για τα ελαστικά ωράρια.

Συναδέλφισσες-οι, μας κοροϊδεύουν. Αν δεχτούμε να δουλεύουμε με μειωμένες απαιτήσεις και με μειωμένους μισθούς θα είναι ένα βήμα πίσω στην ζωή μας. Δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση για εμάς στο μέλλον, προς το καλύτερο ,όπως ισχυρίζονται πολιτικοί και συμβιβασμένοι συνδικαλιστές. Απλώς μας θέλουν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό για να μένουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στις επιχειρήσεις τους.

Βλέποντας όλον αυτόν τον αντεργατικό μηχανισμό που έχει στηθεί ενάντια σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας, εμείς θα πρέπει να αντιτάξουμε τα δικά μας όπλα, που δεν είναι άλλα από την αλληλεγγύη και από τον οργανωμένο μας αγώνα με βάση τα κοινά μας προβλήματα και με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Να οργανωθούμε στα σωματεία που πραγματικά παλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα και όχι για των εργοδοτών. Όπου δεν υπάρχουν τέτοια, ταξικά σωματεία, να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα που θα προσπαθούν να οργανώνουν τον αγώνα. Παραδειγματιζόμαστε από τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Είμαστε στο πλάι σας, όλοι μαζί σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Κοίνη Άσπα Ντούλας Δημήτρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here