Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η «Άρση μονιμότητας» στις υπουργικές θέσεις που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξη που παρεχώρησε κυριακάτικη εφημερίδα.
Αποκάλυψε ουσιαστικά τις προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει εν ευθέτω χρόνο σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Κάτι τέτοιο βέβαια απαιτεί συμφωνία με τους δύο εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, όσον αφορά κυρίως την μορφή του ανασχηματισμού, καθώς στον χρόνο συμφωνούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί αφού ψηφιστεί το πακέτο μέτρων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ψηφοφορία επί του πακέτου μέτρων και το ποσοστό διαρροών (το σύνολο βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι 179, 129-33-17 αντίστοιχα) θα καθορίσει το εύρος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού.

Πάντως όλα δείχνουν ότι:

  • Θα υπάρχουν αντιπρόεδροι με επικρατέστερους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Κουβέλη να εξακολουθεί να έχει σοβαρές επιφυλάξεις

  • Θα έχει πιθανότατα περισσότερους τεχνοκράτες για να τρέξουν τις διαρθρωτικές αλλαγές μη λαμβάνοντας υπόψη το πολιτικό κόστος

  • Θα απομακρυνθούν υπουργοί οι οποίοι χρεώνονται σοβαρά λάθη, καθυστερήσεις και εσωτερικές κόντρες, με ορισμένους να «φωτογραφίζουν» από τώρα εξαιτίας τελευταίων γεγονότων συγκεκριμένους υπουργούς

  • Επισφαλής θεωρείται η θέση των δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη

  • Ερώτημα υπάρχει και για τους υπουργούς που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και ιδίως των υπουργών Περιβάλλοντος (Λιβιεράτος) και Αγροτικής Ανάπτυξης (Τσαυτάρης).

Εν πάση περιπτώσει ο Αντώνης Σαμαράς βαθμολογεί καθημερινά τους υπουργούς και οι βαθμοί… «τριμήνου» θα ανακοινωθούν όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=168451&catid=9&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here