Επικαιρότητα

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω Facebook.

Στην σύλληψη ενός 23χρονου Ελληνα, ο οποίος παραβίασε το προφίλ ανήλικης στο facebook και συνομιλούσε με τις φίλες της υποδυόμενος την ανήλικη, προχώρησε χθες η αστυνομία στο Παλαιό Φάληρο. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον νεαρό είναι αυτές της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και της παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, πρόσφατα 43χρονη Ελληνίδα, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, παραβιάζοντας το προφίλ της ανήλικης κόρης της στο facebook, συνομιλούσε με φίλες της υποδυόμενος την κόρη της.

Όπως προέκυψε ο 23χρονος δράστης, συνομιλούσε με αρκετές από τις φίλες της και τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του, μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σε γνωστό διαδικτυακό χώρο συνομιλιών (msn), όπου αναρτούσε άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ του, ενώ επιπλέον έστελνε άσεμνες φωτογραφίες στις ανήλικες, προκειμένου να τις σχολιάσουν.
Επιπλέον ζητούσε από τις ανήλικες να του αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και να του γνωστοποιήσουν τον κωδικό εισόδου στο προφίλ τους στο facebook.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 23χρονος.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Κατασχέθηκαν 12 ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι (cd), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις σκληροί δίσκοι, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο 23χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων ανηλίκων και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας E – mail στο 11012@ hellenicpolice. gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close