Συλλαλητήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

0

antifasistiko_0

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού η σημερινή και το μήνυμά της έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου τα οποία σίγησαν προσωρινά μετά τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και τώρα βλέπουμε να επανακάμπτουν με νέα κρούσματα ρατσιστικής βίας.

Πολλές είναι οι αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να τιμήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ημέρας.

Μεγάλο συλλαλητήριο-συναυλία αντίστασης και αλληλεγγύης για δικαιοσύνη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες διοργανώνουν από τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος δεκάδες αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, σωματεία εργαζομένων και κινηματικές συλλογικότητες, ενώ τη συγκεκριμένη συγκέντρωση στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει σειρά συλλαλητηρίων κατά του ρατσισμού και του φασισμού ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή κοινοτήτων μεταναστών, συνδικάτων, φοιτητών και λαϊκών συνελεύσεων. Αθήνα: συγκέντρωση στην Ομόνοια, 2 μ.μ. και συναυλία στο Σύνταγμα, 4 μ.μ. Θεσσαλονίκη: Αγ. Βενιζέλου, 1 μ.μ. Πάτρα: πλ. Γεωργίου, 11 π.μ. Χανιά: πλ. Αγοράς, 1 μ.μ. Στις συγκεντρώσεις καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς επίσης και η πρωτοβουλία της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα «Δεν Ξεχνάμε», η οποία τονίζει ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι «το τελευταίο νόμιμο όπλο» ενάντια στον ναζισμό.

«Περίπατο κατά των διακρίσεων» στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα με πορεία μέχρι το μέγαρο Μαξίμου διοργανώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με τη συμμετοχή 28 ΜΚΟ, φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων. Στηρίζουν εκπρόσωποι από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Σε συγκέντρωση και μικροφωνική στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 17.30 το απόγευμα καλεί το αντιφασιστικό–αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο.

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους Ελληνες εργαζόμενους και τους μετανάστες εργάτες απευθύνει το ΚΚΕ.

Leave a Reply