Τοπικά

Συγχωνεύονται τα Ειρηνοδικεία στην Κορινθία

Tα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού στο Ειρηνοδικείο Νεμέας, τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο .
Λουκέτα σε 151 ειρηνοδικεία σε ολόκληρη τη χώρα βάζει και… με το νόμο ο υπουργός δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος υπέγραψε διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μείωση των Ειρηνοδικίων κατά 50%!
Έτσι, από τα 301 Ειρηνοδικεία των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας θα μείνουν 150.
Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευσή τους αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων αφού κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας ωστόσο το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.
Όπως εκτιμά το υπουργείο, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη καθώς υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την Κορινθία, τα Ειρηνοδικεία Στυμφαλίας και Φενεού ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Νεμέας και τα Ειρηνοδικεία Δερβενίου και Ξυλοκάστρου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Σικυώνος με έδρα το Κιάτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close