Συγγενείς, συνάδελφοι και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους ετοιμάζουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι 94 από τους συνολικά 106 συλληφθέντες, εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ της Πέμπτης. Οι υπόλοιποι 12 που κρατήθηκαν στην Ασφάλεια οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να απολογηθούν.

Εις βάρος των 12 αλλά και άλλων δυο ατόμων που ακόμη αναζητούνται, έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Για τους υπόλοιπους 94 η δικογραφία αφορά τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης.

Και οι 106 οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ μετά τα πρωτοφανή επεισόδια και την εισβολή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για το… «ντου» στο ΥΕΘΑ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αναμένεται να… πέσουν κεφάλια.

Ήδη, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα προστασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα» ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη ΝΕΤ. Χαρακτήρισε επίσης «ιερό» για τον ελληνικό λαό το χώρο του ΥΕΘΑ και έκανε λόγο για αιφνιδιασμό της Αστυνομίας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here