Στο πλευρό των αγροτών ο Χρίστος Δήμας

0

Δυστυχώς ο Ιανός χτύπησε άσχημα την φυτική παραγωγή και στο Νομό Κορινθίας όπου ιδιαίτερα στις καλλιέργειες της σουλτανίνας υπάρχουν αρκετά μεγάλες καταστροφές. Σε χωριά όπως το Κρυονέρι, το Σούλι, το Κλημέντι, το Καίσαρι, ο Μεγάλος Βάλτος, ο Μικρός Βάλτος, το Ζεμενό και το Θροφαρί οι περισσότεροι παραγωγοί είναι απογοητευμένοι αφού είδαν τους κόπους ολόκληρης της καλλιεργητικής χρονιάς να χάνονται λίγο πριν από τον τρύγο.

Πλέον αυτό για το οποίο αγωνιούν οι παραγωγοί είναι το θέμα των αποζημιώσεων αφού κατά το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ προσέρχονταν στα κτήματα για ελέγχους δύο ή και τρεις μήνες μετά από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν σωστές εκτιμήσεις αλλά και να καθυστερούν πάρα πολύ οι αποζημιώσεις.

Ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Κορινθία δεν θα συμπεριληφθεί στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές όσον αφορά τις καλλιέργειες, με παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή του Νομού μας Χρίστου Δήμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Κορινθία τελικά εντάσσεται και χαρακτηρίζεται ως πληγείσα περιοχή όσον αφορά τις ζημιές σε καλλιέργειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού στην πράξη σημαίνει ότι η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και γενικότερα η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των παραγωγών θα γίνει πιο γρήγορα από ότι συνήθως.

Ο Χρίστος Δήμας μάλιστα, συνοδευόμενος από τον επόπτη του ΕΛΓΑ, επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό», είδε από κοντά τις ζημιές και συζήτησε με τους παραγωγούς.

Leave a Reply