Ως γνωστόν, στις 07-09-2012, στο κλειστό κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Κόρινθο σημειώθηκαν σοβαρές συμπλοκές μεταξύ των κρατουμένων. Παρόλο που επίσημα από την αστυνομία χαρακτηρίζεται ως απλή συμπλοκή μεταξύ παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, επρόκειτο για γενικευμένη σύρραξη και χρειάστηκε άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για να αποτραπεί η εξέγερση και να τους επαναφέρουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο τραυματισμός δύο λαθρομεταναστών, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Το γεγονός προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή όλων και δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία αυτών των κέντρων κράτησης, ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρόβλεψε με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα γινόμασταν μάρτυρες τέτοιου είδους περιστατικών. Είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους συγκρουσιακά και εξεγερσιακά φαινόμενα θα επαναληφθούν και στο μέλλον με σοβαρότατο κίνδυνο για την πλήρη διασάλευση της έννομης τάξης.

     Η ύπαρξη αυτών των κέντρων κράτησης συνιστά έναν διαρκή κίνδυνο για τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Σε περίπτωση που οι λαθρομετανάστες βγουν από το χώρο όπου κρατούνται με ελλιπέστατα μέτρα φύλαξης, είναι αναπόφευκτο να προβούν σε παράνομες ενέργειες. Επιπλέον, αποτελούν απειλή και για τη δημόσια υγεία, καθώς είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών, δεδομένου ότι αφενός δεν έχουν εμβολιαστεί και αφετέρου οι συνθήκες υγιεινής στα κέντρα όπου κρατούνται είναι βέβαιο ότι δεν τηρούνται ούτε στοιχειωδώς.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ταυτόχρονα συνιστούν απειλή για τους Έλληνες πολίτες, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση αυτής της νοσηρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη λειτουργία τους;


Αθήνα, 12−09−2012

Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here