Πολιτική

Στήριξη Monti σε Σαμαρά Δείτε βίντεο

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης αλλά και αποφασιστικότητας για συνέχιση των προσπαθειών της Ελλάδας με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση έστειλε ο Mario Monti στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες στη Ρώμη, ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στη χώρα μας και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων, αλλά και για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει. Διαβεβαίωσε επίσης για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά με ιδιαίτερη μέριμνα για την κοινωνική συνοχή η οποία απειλείται από την παρατεταμένη ύφεση.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η ρευστότητα στην ευρωζώνη και να προχωρήσουν οι πολιτικές για την ανάπτυξη που είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η ύφεση που πλήττει αρκετές χώρες και να αντιμετωπιστεί στρατηγικά η κρίση χρέους της ευρωζώνης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης και η παραμονή της Ελλάδας σ΄αυτήν. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σε κεντρικό επίπεδο για να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχισθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο πρωθυπουργός κ. Monti, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «εκθείασε το έργο που επιτελεί ο πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τα δημοσιονομικά της και πραγματοποιώντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να εκκινήσει ξανά η οικονομική ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση».

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία και το οποίο εντείνεται από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ως συνέπεια της αστάθειας στον αραβικό κόσμο και κυρίως, το τελευταίο διάστημα, στη Συρία. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να βοηθήσει άμεσα και πιο αποτελεσματικά η ΕΕ τη χώρα μας που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close