Στην Πελοπόννησο η 5η πανελλήνια μεγάλη δράση του κλάδου ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017»

0

Περισσότεροι από 800 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα συναντηθούν στην Πελοπόννησο, για να εξερευνήσουν τα βουνά της, να απολαύσουν τη φύση της, να βιώσουν τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της ομαδικής ζωής.

Αφορμή, η 5η πανελλήνια μεγάλη δράση του κλάδου ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017» που οργανώνουν οι Έλληνες πρόσκοποι και θα πραγματοποιηθεί από 4, έως 14 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 21:30 το βράδυ στο χώρο της σταθερής κατασκήνωσης στην θέση Δαφνούλα της τοπικής κοινότητας Μουριάς, της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι περισσότεροι από τους 800 προσκόπους, ηλικίας 15-18 ετών μαζί με 200 ενήλικα στελέχη, χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, θα εξερευνήσουν τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό.

Εκτός από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της ορεινής διάσχισης, οι έφηβοι πρόσκοποι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, με την πολιτιστική, λαογραφική και ιστορική παράδοση του τόπου, ενώ πριν αποχωρήσουν θα προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια στις τοπικές κοινωνίες.

Στη δεύτερη φάση της δράσης, όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί θα αναπτύξουν μία σειρά από δράσεις, όπως διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η περιφερειακή ενότητα Ηλείας. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Leave a Reply