1112_473_355

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε εκ νέου τις ανυπολόγιστες καταστροφές από το χτύπημα της κακοκαιρίας στη Σκόπελο…

Αρματαγωγό του Στόλου αποπλέει από το Βόλο για τη Σκόπελο – που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Το πρώτο φως της ημέρας, αποκάλυψε εκ νέου τις εικόνες καταστροφής στο νησί, με ζημιές σε σπίτι και δρόμους, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο απεγκλωβισμός γυναίκας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που εγκλωβίστηκε μαζί με το μεγαλύτερο παιδί της μέσα στο σπίτι. Ο σύζυγός της, ο οποίος είχε φύγει για αγροτικές εργασίες, αποκλείστηκε στη χώρα της Σκοπέλου.

Η γυναίκα παρέμεινε εγκλωβισμένη και αβοήθητη, μέχρι που οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο και να προχωρήσουν στη διάσωση με κανό!

Το νερό “έπνιξε” σπίτια και καταστήματα το βράδυ της περασμένης Τρίτης και χθες το πρωί, με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης να καλύψουν τα πάντα. Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 130 κλήσεις για βοήθεια ενώ το νησί, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από τις Βρυξέλες επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο.

 

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ από ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, θα βρεθούν εντός της ημέρας στη Σκόπελο προκειμένου να έχουν επι τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πηγή: taxydromos.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ