Σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας προαναγγέλλει η Ursula von der Leyen

0

Δηλώνει ανοιχτή σε διευκολύνσεις όσον αφορά τα δημοσιονομικά και το χρέος της ΙταλίαςΣκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας αλλά και μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι στην Ιταλία όσον αφορά τα δημοσιονομικά της προαναγγέλλει η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen.
Σε δηλώσεις της σε διάφορα ΜΜΕ, η der Leyen υποστηρίζει ότι το Κρεμλίνο δεν συγχωρεί την αδυναμία, επισημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας και δηλώνει έτοιμη για ένα νέο γύρο διαλόγου με τη Μόσχα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί και η διαλλακτική της στάση απέναντι στην Ιταλία όσον αφορά το χρέος και τα δημοσιονομικά της.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι υπάρχουν καλοί λόγοι που θεσπίστηκαν οι κανόνες της ΕΕ για τα δημοσιονομικά αλλά «υπάρχει επίσης αρκετή ευελιξία» η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ώστε να επιτραπεί η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ursula von der Leyen και για τα ανατολικοευρωπαϊκά κράτη, κάνοντας λόγο για άδικη μεταχείριση.
«Στα κράτη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, αρκετοί έχουν την αίσθηση ότι δεν είναι πλήρως αποδεκτοί» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέροντας ότι οικονομικές κυρώσεις πρέπει να αποτελούν μέσο της «απολύτως υστάτης προσφυγής» σε διενέξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με κράτη-μέλη της ΕΕ. 
«Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το κράτος δικαίου είναι πάντα ο σκοπός μας, αλλά κανένας δεν είναι τέλειος» υποστήριξε der Leyen, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντα της την 1η Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Απάντηση