Επικαιρότητα

Σήμερα «κόλαση» στο κέντρο

Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Μετά και από την απαγόρευση των διαδηλώσεων, εκτιμάται ότι οι διαδηλώσεις που θα κινηθούν πέριξ του Συντάγματος, θα προσπαθήσουν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, κάτι που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η Αστυνομία, η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση ένταση και οδομαχίες.

 Μέσα Μεταφοράς
Από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, η Αθήνα δεν θα έχει καθόλου λεωφορεία.

Οι εργαζόμενοι σε αυτά, κάνουν στάση εργασίας.
Από τις 10 το πρωί, στο Μετρό θα κλείσουν οι σταθμοί: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο.
Ταξί, αυτοκίνητο, μηχανάκι, δεν ενδείκνυται ως λύση μέσα στην απαγορευμένη ζώνη. Λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη… μισή Αθήνα, εκτιμάται ότι θα προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

Οι πορείες και οι απεργίες

Στις 9 π.μ. στην πλατεία Κοτζιά θα συγκεντρωθούν οι συνταξιούχοι για να ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ομόνοια, θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ.
Θα γίνει στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου και για την ΠΟΕ- ΟΤΑ στην Αττική. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν συγκέντρωση στις 12:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Στις 4.30 μ.μ. από το ΣΕΦ θα ξεκινήσει μοτοπορεία με προορισμό τη Βουλή.

Κλειστά από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Μέρκελ στους Στύλους Ολυμπίου Διός στις 17:00 μμ.

 

Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Τα σημεία στα οποία απαγορεύονται  οι συγκεντρώσεις και οι πορείες είναι: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close