Τοπικά

Σας περιμένουμε όλους στο ΚΙΑΤΟ να διασκεδάσουμε μαζί σε ένα παραδοσιακό και αξέχαστο πανηγύρι. Μαζι με τους ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και την ΧΑΡΑ ΒΕΡΑ.

Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρο τόσο τις εκκλησίες των οικισμών όσο και τα υπαίθρια ξωκλήσια. Παλαιότερα την οργάνωση των πανηγυριών ανελάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολιτιστικοί σύλλογοι που προσπαθούν να αναβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα έθιμα κάθε τόπου. Έντονα θρησκευτικός ο χαρακτήρας των πανηγυριών σε παλαιότερες εποχές, σήμερα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, η συμμετοχή όμως παραμένει η ίδια και μεγαλύτερη. Χιλιάδες Έλληνες τα καλοκαίρια παρακολουθούν και συμμετέχουν σε πανηγύρια της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και φυσικά των νησιών του Αιγαίου, η Παναγία έχει την τιμητική της.

Ο Δήμος Κιάτου τιμώντας και φέτος, τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, διοργανώνει πανηγύρι την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Αυγούστου στις 9:00 μμ. Με την επιτυχημένη αναβίωση του πανηγυριού μετά από πολλές δεκαετίες, ο Δήμος Κιάτου έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή γιορτή με ζωντανή μουσική.

Το φετινό πανηγύρι περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Τρίτη 14  Αυγούστου θα τραγουδήσει ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ και την Τετάρτη 15  Αυγούστου η ΧΑΡΑ ΒΕΡΑ.
Θα υπάρχει πλούσιο μενού με ψητή γουρνοπούλα, σουβλάκια,  ψημένα στα κάρβουνα, παγωμένη μπύρα, αναψυκτικά και λουκουμάδες.

Ο Δήμος Κιάτου καλεί όλους τους πολίτες να βρεθούν και φέτος στην μεγάλη γιορτή και να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά με τραγούδια και χορούς και να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια του δήμου για την αναβίωση του Πανηγυριού της Κοίμησης της Θεοτόκου και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close