Επικαιρότητα

Reuters: Στην Αθήνα την Τετάρτη η τρόικα

 

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψουν την Τετάρτη οι επιθεωρητές της τρόικας, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα των επιθεωρητών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείσα αν οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, η πηγή δήλωσε: «Ναι, η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι την Τετάρτη».

Σε χθεσινές δηλώσεις του πάντως, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του κλιμακίου των ελεγκτών στην Ελλάδα, εκτιμώντας μόνο πως αυτό θα γίνει σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο Αμαντέου Αλφταφάζ εκτίμησε μεν πως κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, διευκρίνισε όμως ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της έκτης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Αλταφάζ, θα πρέπει προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί μία τεχνική εργασία, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες δόσεις, με τη σύνταξη από την πλευρά της τρόικας της σχετικής «έκθεσης συμμόρφωσης». Η έκθεση αυτή, τόνισε, θα αποτελέσει τη βάση επί της οποίας θα ληφθεί η απόφαση από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης για την εκταμίευση της δόσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close