«Ραγίζει» η κεντρική διαχείριση!

0

4420a87ab158116785aaaa28809507ab_xl

Όπως αναμένονταν σχεδόν όλες οι ομάδες της Λίγκας, στην μεσημεριανή συνεδρίαση τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της συνεργασίας με την Νοva για ακόμη δύο χρόνια. Δηλαδή από το 2017 έως το 2019. Υπήρχα όμως και κάποιες που έδειξαν διαφορετικές προθέσεις. Από τις 14 ομάδες που ψήφισαν οι 13 είπαν «ναι» και μόνο η Ξάνθη ήταν αρνητική στην συνέχιση.

Ο Παναθηναϊκός απουσίαζε, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικαίωμα ψήφου, λόγω της εκπροσώπησης από τον Μάκη Γκαγκάτση. Πάντως ο ίδιος εμφάνισε μια επιστολή του προέδρου της ΠΑΕ κ. Αγγελίδη όπου εξέφραζε την αντίρρηση του για την επέκταση. Θυμίζουμε ότι στις συνεδριάσεις του συνεταιρισμού δεν ψηφίζουν πλέον ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα. Φυσικά μετά από αυτή την εξέλιξη παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον το ποια θα είναι η επόμενη… τηλεοπτική μέρα για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» που δεν συμμετέχουν πλεον σε Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για την Nova και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την μεθεπόμενη σεζόν. Ήδη τα σενάρια τόσο για… στέγη στον ΟΤΕ TV, όσο και στον ΣΚΑΪ, έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η στάση του ΠΑΟΚ που για άλλη μια φορά το… παρών-απών(αφού δεν ψήφισε παρά την επιστολή που εμφανίστηκε) δεν ξεκαθάρισε το τοπίο. Πάντως δεν αποκλείεται και ο «Δικέφαλος του Βορρά» την αγωνιστική περίοδο 2017-18 να βρεθεί εκτός Nova.

Στην συνεδρίαση έγινε αναφορά και στον ΟΠΑΠ και αποφασίστηκε να γίνει νέα πρόταση για τη χορηγία του πρωταθλήματος, η οποία θα αφορά διαφήμιση στις φανέλες και ποσοστό από το «Πάμε Στοίχημα». Επίσης, θα γίνει και επαφή για το θέμα του ασυμβίβαστου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Από κει και πέρα στην σύσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα του Εργοτέλη ώστε να πέσουν μόνο δύο ομάδες στην Football League και να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση! Πάντως απόφαση δεν πάρθηκε, αλλά η διοίκηση της Λίγκας τόνισε προς τους ανθρώπους του Κρητικού συλλόγου ότι θα πρέπει να μιλήσουν με την ΕΠΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μποροβήλος: Και στην προηγούμενη επέκταση αρχικά διαφωνούσαν!

Αποχωρώντας από το Δ.Σ, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα αφού αρχικά ξεκαθάρισε πως η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα πρόκειται να γίνει στις 23 Αυγούστου. Από κει και πέρα ο πρόεδρος της Λίγκας και του Αστέρα Τρίπολης τοποθετήθηκε ως εξής:

Για την επέκταση της συνεργασίας με την Nova: «Οι 13 ομάδες αποφάσισαν να συνεχιστεί η συνεργασία. Η Ξάνθη εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για νέα ενημέρωση και ο ΠΑΟΚ διαφώνησε αρχικά καθώς θέλει πιο λεπτομερή ενημέρωση για το ιντερνετικό στοίχημα και το τίμημα της επέκτασης της σύμβασης. Πάντως να θυμίσω πως και στην επέκταση της προηγούμενης σύμβασης υπήρχαν ομάδες που ήταν απ’ έξω και προχώρησαν στην πορεία στην κεντρική διαχείριση. Άλλωστε μιλάμε για το 2017 καθώς ως τότε υπάρχει συμβόλαιο με την Nova».

Για την δικαίωση του Παναθηναϊκού για το ηχητικό: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν μπορούσε να κριθεί τόσο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τα πρακτικά αλλά μιλάμε για το cd. Έτσι έγινε το δικαστήριο και το θέμα ξεκαθάρισε. Το ξαναλέω όμως ότι είναι κάτι πρωτόγνωρο και έπρεπε να δούμε πως θα κινηθούμε».

Για την πρόταση του Εργοτέλη: «Το κάθε μέλος του συνεταιρισμού μπορεί να κάνει προτάσεις και να βάζει ζητήματα, αλλά θυμίζω ότι ήδη υπάρχει μια προκήρυξη που μιλάει για 16 ομάδες και έχει ήδη εγκριθεί. Οπότε είναι και θέμα της ΕΠΟ τι θα κάνει πλέον». ​

Οι αποφάσεις της Λίγκας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επί δεκατεσσάρων (14) ΠΑΕ που ήταν παρούσες στο Δ.Σ. της Super League, οι δεκατρείς (13) ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης της Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης για δύο επιπλέον αγωνιστικές περιόδους (2017-18 και 2018-19), ενώ διαφώνησε η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία δεν παρέστη τυπικώς στο Δ.Σ , δια επιστολής της σημείωσε ότι «διαφωνεί στην επέκταση της συνεργασίας τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες». Η ΠΑΕ Πλατανιάς η οποία επίσης δεν παρέστη στο ΔΣ, δια επιστολής της συμφώνησε με την ως άνω επέκταση.

2/ Αποφασίστηκε καταρχήν, όπως το Πρωτάθλημα Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015-16 ξεκινήσει στις 22-23 Αυγούστου 2015.

3/ Ο Τελικός του Πρωταθλήματος Υποδομών της Super League Κ-15 θα διεξαχθεί στις 8 Απριλίου στo γήπεδο της ΠΑΕ Πλατανιάς (Περιβόλια Χανίων).

Διάβασε περισσότερα στο: «Ραγίζει» η κεντρική διαχείριση! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Απάντηση