ΠολιτικήΤοπικά

Ψήφισμα της Λαϊκής συσπείρωσης Κορίνθου.

20120907-112557.jpg

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κορινθίων κατέθεσε στις 3/9/12 στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για έγκριση την πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ στη βουλή, για την κατάργηση των μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των Εφαρμοστικών Νόμων και την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε ότι «το κείμενο είναι κομματικό και εδώ μέσα δεν χωρούν κομματικές τοποθετήσεις» , έτσι απέρριψε τη συζήτηση του. Η δημοτική σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Φρόσω Τσαρμπού απαίτησε να ερωτηθούν οι σύμβουλοι, αν θέλουν να μπει το θέμα για συζήτηση. Η πλειοψηφία του Δ.Σ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ) το απέρριψε.

Τα νέα βάρβαρα μέτρα, το πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, η κατάργηση του ωραρίου, η καταστροφή της υγείας, το κόψιμο των φαρμάκων συνολικά η χειροτέρευση της ζωής του λαού είναι πολιτική πράξη και επιλογή των δικών τους κομμάτων. Έχουν ευθύνη και τα τοπικά στελέχη αλλά προσπαθούν να κρυφτούν λέγοντας ότι δεν αφορά η πολιτική τους δήμους και ότι τους αφορούν μόνο τα τοπικά ζητήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι αλληλέγγυο με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και χωριού να τάσσεται υπέρ της υπεράσπισης των συμφερόντων των ανθρώπων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά επέλεξε να μην συζητηθεί καν το θέμα.

Καλούμε τον Κορινθιακό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το ποιος μάχεται για τα συμφέροντα του, και ποιος , για της πλουτοκρατίας και να πράξει ανάλογα.

Ψήφισμα υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου, των Εφαρμοστικών Νόμων και την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων καλεί τους βουλευτές της Κορινθίας να ψηφίσουν στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων που κατέθεσε το ΚΚΕ και συνολικά του κοινοβουλίου .
Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας και τη θέληση των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των ανέργων του δήμου μας, οι οποίοι υποφέρουν, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, από τις βαρύτατες συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και σήμερα η τροκομματική κυβέρνηση, (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), αξιοποιώντας και τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, δηλώνει με το παρόν ψήφισμά του ότι:
• Θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ και για να μην πληρώσουν οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, οι αγρότες , οι μικροεπαγγελματίες άλλο τα βάρη της κρίσης, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο.
• Απευθύνεται στους βουλευτές του Νομού Κορινθίας και συνολικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους ζητά να ψηφίσουν στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την κατάργηση των Μνημονίων Ι και ΙΙ, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 και των Εφαρμοστικών Νόμων και την καταγγελία δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.

Λαϊκή συσπείρωση Κορίνθου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close