Προβληματίζουν οι διαφορές στις τιμές στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στην Πελοπόννησο

0

Για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο οι οδηγοί στην Αχαΐα θα πληρώσουν μέχρι και 105€ περισσότερα. Μονόδρομος η σύγκριση για οδηγούς στους Νομούς Κορινθίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας με τις τιμές για το ίδιο συμβόλαιο να παίζουν με διαφορά 79€, 63€, 50€ αντίστοιχα!

Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζονται αναλυτικά οι επτά νομοί στους οποίους η σύγκριση τιμών αποτελεί μονόδρομο για να μην πληρώσει κανείς “τσουχτερές τιμές” για την ασφάλεια αυτοκινήτου του. Ο νομός Αχαΐας κρατάει τα πρωτεία, με το κέρδος των οδηγών που συγκρίνουν να φτάνει τα 105€. Ενώ το κέρδος από τη σύγκριση φτάνει στα 79€ στο νομό της Κορίνθου. Ακολουθούν ο νομός Μεσσηνίας και ο νομός Αργολίδας με διαφορά ανάμεσα στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου έως 63€ και 50€ αντίστοιχα.

Ανεξάρτητα από το αν δυο οδηγοί έχουν ακριβώς ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου, ο διαφορετικός ταχυδρομικός κώδικας μπορεί να επηρεάσει την τιμή του ασφαλίστρου, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται από έρευνα που έκανε το Pricefox. Ένας οδηγός IX στο νομό Αχαΐας θα πληρώσει έως 319€ ετησίως σε σχέση με έναν οδηγό που θα πληρώσει μόλις 192 ευρώ το χρόνο, για το ίδιο πακέτο στο νομό Λακωνίας. Η διαφορά των 127 ευρώ είναι αρκετά μεγάλη και κάνει τη σύγκριση τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου πριν την αγορά τους ακόμα πιο απαραίτητη. Παράλληλα αν ο καταναλωτής επιλέξει ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου αντί για 2 εξάμηνες ή 4 τρίμηνες μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό χρημάτων κερδίζοντας έως και 40% το χρόνο αν επιλέξει μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου. Η αγορά και οι τιμές αλλάζουν συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ένας οδηγός με το να κάνει πολύ συχνά σύγκριση τιμών, θα γλιτώσει σίγουρα χρόνο και χρήμα!

Το Pricefox είναι η καινοτόμα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλειες αυτοκινήτου. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν καλύψεις, τιμές και να αγοράσουν την ασφάλεια αυτοκινήτου από 5€ το μήνα, με τρία απλά βήματα online, από τις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές και να εξοικονομήσουν έως 40% ευρώ ετησίως.

Leave a Reply