Προσοχή σε όσους σας τηλεφωνούν και ζητούν προκαταβολές για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ λέει ο Βασίλης Πανταζής.

0

Προσοχή σε διάφορους “περίεργους” που ζητούν προκαταβολικά χρήματα για το πρόγραμμμα Εξοικονομώ μας είπε ο πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Πανταζής.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Μετά από ενημέρωση που είχα από φιλικό πρόσωπο διαπίστωσα ότι στα πλαίσια του αναμενόμενου προγράμματος ‘’Εξοικονομώ’’, άγνωστοι ζήτησαν από αυτόν χρήματα ώστε να ετοιμάσουν τον φάκελο για το πρόγραμμα, στο οποίο θα φρόντιζαν σίγουρα να γίνουν δεκτοί και έτσι θα έπαιρναν χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου τους.
Πρόκειται ασφαλώς για απατεώνες διότι το ακίνητο τους όπως διαπίστωσα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμμα.
Για ενημέρωση των ενδιαφερομένων , το πρόγραμμμα ακόμη δεν έχει αρχίσει τη λειτουργία του.
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες όπως το ετήσιο εισόδημα, η ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου κλπ. που καθορίζουν τους δικαιούχους και το ποσοστό επιδότησης.
Σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, γιατί οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί είναι περιορισμένες.
Συμβουλεύω λοιπόν όσους ενδιαφέρονται, να απευθύνονται αποκλειστικά σε γνωστούς τους μηχανικούς και να μην ενδίδουν σε τηλεφωνήματα  αγνώστων και τους δίνουν προκαταβολές, αφού θεωρώ σίγουρο ότι θα τους ψάχνουν αργότερα να τους βρούν.»

Βασίλης Πανταζής
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Leave a Reply