Επικαιρότητα

Πρόλαβαν μακελειό

 

Πράκτορες του FBI συνέλαβαν έναν έφηβο στο Σικάγο, όταν αυτός προσπάθησε να πυροδοτήσει μια βόμβα σε αυτοκίνητο έξω από ένα μπαρ στο βόρειο τμήμα της πόλης, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές διωκτικές αρχές.

Ο Adel Ntaoud, αμερικανός πολίτης, ο οποίος ζει στο προάστιο Χιλσάιντ του Σικάγου είχε προγραμματίσει μήνες την επίθεση και πριν επιχειρήσει να ρυθμίσει τη βόμβα σε ένα τζιπ έξω από το μπαρ, η οποία ήταν ψεύτικη, καθώς του είχε δοθεί από μυστικό πράκτορα του FBI, συνελήφθη.

Ο μυστικός πράκτορας του FBI είχε μεταβεί μαζί του για την προσευχή της Παρασκευής πριν ο Ntaoud επιχειρήσει τη σχεδιαζόμενη επίθεση ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα ο μυστικός πράκτορας της Εθνικής Ασφάλειας (FBI), έφτασε στα ίχνη του  Ntaoud καθώς επικοινωνούσε μαζί του από τον περασμένο Μάιο μέσω του διαδικτύου.

 

Ιερός πόλεμος

«Στα μηνύματά του, ο νεαρός εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο εξωτερικό» αναφέρεται από την πηγή, η οποία σημείωσε ότι ο Νταουντ είχε αναπτύξει σχέδια για την επίθεση και έψαχνε στο διαδίκτυο πώς να την πραγματοποιήσει για να «σκοτώσει Αμερικανούς».

Ο νεαρός αμερικανός που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες απόπειρας να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και αυτή της σχεδιαζόμενης ευρείας κλίμακας επίθεση, αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Δευτέρα.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close