Τοπικά

Προκάλεσε αίσθηση πανελλαδικά η κίνηση Τατουλη για την εκμετάλλευση του δικτύου του ΟΣΕ

Σε μια εποχή που το κράτος απουσιάζει ο Τατουλης με τη διεκδίκηση του δικτύου του ΟΣΕ κάνει μια πολυ σημαντική πολιτικη κίνηση.
Και δε μιλάμε για δελτία τύπου που ασχολουνται επιδερμικα με τη συνάντηση στο υπουργειο που πρωτοι σας αναφεραμε αλλα για την ίδια τη σκέψη να λειτουργήσει υπερ των συλλογικων αγαθων επενδύοντας στον πολίτη.
Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο η Περιφερεια.

20120808-125858.jpg

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης όλων των υφισταμένων υποδομών του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλη στον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, κατά τη συνάντηση εργασίας τους, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012, παρουσία του νέου Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ κ. Γρηγόρη Σαμπατακάκη και του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Λάμπρου Μπούκλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου του Λουτρακίου, απευθείας από την Αθήνα, μέσα από δίκτυο κανονικού εύρους και με ηλεκτροκίνηση, μέχρι την οδό Αιγαίου και για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να επισπευστεί η εκπόνηση των μελετών από τον ΟΣΕ με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Πέραν αυτού εξετάστηκε η δυνατότητα αξιοποίησης και επαναλειτουργίας δρομολογίων στις γραμμές Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο, Καλαμάτα – Μεσσήνη και Αχλαδόκαμπος – Παραδείσια.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα πρόσκλησης ενδιαφέροντος για σιδηροδρομική, αλλά και παράλληλη αξιοποίηση των υφισταμένων σιδηροδρομικών γραμμών, με τρενοποδήλατα, ανακαίνιση και αξιοποίηση των σιδηροδρομικών σταθμών, ανάπτυξη φωτοβολταϊκών κατά μήκος τους, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί το δίκτυο.

Συζητήθηκε τέλος και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο επέκτασης του δικτύου του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο μέχρι και το Ρίο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεοφανόπουλος συμφώνησε απόλυτα με την πολιτική πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, για την επίσπευση, αλλά και την εξέταση των τεχνικών λεπτομερειών των έργων αυτών, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου , στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του Προέδρου του ΟΣΕ και υπηρεσιακών παραγόντων την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

2 Comments

 1. Κατ αρχάς κάθε φορά που ένας πολιτικός προσπαθεί για το καλό του τόπου είναι άξιος συγχαρητηρίων. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον κ Περιφερειάρχη.
  Όμως ρωτάω καλόπιστα και χωρίς αντιπολιτευτικό ίχνος, ο αξιότιμος κ Δήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων που ήταν?
  Είχε κάτι άλλο πιο σημαντικό να κάνει?
  Δεν ενημερώθηκε για την συνάντηση?
  Έχει αφήσει το όλο θέμα στον κ Περιφερειάρχη?
  Συμβαίνει κάτι μεταξύ τους που εμποδίζει την συνύπαρξη σε μεγάλα ζητήματα όπως αυτό?
  Και στο τέλος-τέλος ας μπει επιτέλους στο κόπο ο κ δήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων να μας πει τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει στο άμεσο μέλλον για το ζήτημα του Προαστιακού, ώστε να μάθουμε και εμείς τι συμβαίνει…..

 2. Θυμιο πιστεύω πως κάθε πολιτικός πρέπει να αφήνει τους άλλους να μιλούν γι αυτόν και όχι να γράφει μόνος του τα δελτία τύπου με τα επιτεύgματά του. Το αργηγείο στην Τρίπολη κάνει ακριβώς αυτό με επικεφαλή τηνκ.Νικολάκου.Αυτή είναι η άποψή μου παρακολουθώντας τα ΔΤ.Θέλω όμως να γνωρίζω τι γίνεται επί της ουσίας και όχι επί της θεωρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close