Πώς να βρείτε το κατάλληλο γηροκομείο για τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας

0

Η απόφαση για την τοποθέτηση ενός αγαπημένου προσώπου σε ένα γηροκομείο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πραγματικά η καλύτερη λύση, ειδικότερα εάν το έντονο καθημερινό σας πρόγραμμα δεν σας επιτρέπει να παρέχετε ποιοτική και ουσιαστική φροντίδα στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν και η αρχική προσαρμογή μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για έναν ηλικιωμένο, στο τέλος τα γηροκομεία μπορούν συχνά να παρέχουν πιο συνεπή και υγιεινή φροντίδα στα άτομα τρίτης ηλικίας που το έχουν ανάγκη. Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει ιστορίες για τα γηροκομεία όπου οι ηλικιωμένοι κακοποιούνται και παραμελούνται. Αυτές οι ιστορίες μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να ανησυχούν για την ευημερία του αγαπημένου τους προσώπου. Ενώ υπάρχουν κακές εγκαταστάσεις, υπάρχουν πολλές που είναι πραγματικά αφιερωμένες στην παροχή ποιοτικής φροντίδας. Άτομα που αναρωτιούνται πώς να βρουν ένα γηροκομείο για το αγαπημένο τους πρόσωπο πρέπει να λάβουν υπόψη μερικά πράγματα. 

Πολιτικές της Διευκόλυνσης
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε ένα γηροκομείο είναι οι πολιτικές τους όταν πρόκειται για επίσκεψη. Εάν φαίνεται ότι τα μέλη του προσωπικού προσπαθούν να μειώσουν το χρόνο που επιτρέπεται στα μέλη της οικογένειας να βλέπουν τους κατοίκους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν κάτι να κρύψουν. Πριν αποφασίσετε την εγκατάσταση ενός αγαπημένου σας ατόμου σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ίσως είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε παραπάνω από μια φορά τις εγκαταστάσεις και να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις απορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τις πολιτικές της μονάδας. 

Συμπεριφορά των Νοσηλευτών
Πέρα από την ανησυχία για το πώς να βρείτε το κατάλληλο γηροκομείο για μέλος της οικογένειας σας, θα πρέπει επίσης να δείτε πώς αλληλεπιδρούν τα μέλη του προσωπικού με τους κατοίκους. Μήπως το προσωπικό υποτιμά τους κατοίκους και τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά που πρέπει να ελεγχθούν; Ή πλησιάζουν τους κατοίκους με ενσυναίσθηση και συμπόνια; Είναι πρόθυμοι να ακούσουν τις ανησυχίες των κατοίκων και να προσπαθήσουν να τις επιλύσουν; Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι οι ηλικιωμένοι είναι ενήλικες. Ακόμα κι αν μπορεί να δείξουν περίεργες ή παιδικές συμπεριφορές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μιλήσουν. Οι ηλικιωμένοι ενήλικες πρέπει να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν το τρέχον επίπεδο λειτουργίας τους και να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις. Χρειάζονται αγάπη και υποστήριξη. 

Ερευνήστε τη διευκόλυνση
Μπορείτε επίσης να στραφείτε στο Διαδίκτυο και να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με μια συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας. Ελέγξτε αν υπάρχουν άρθρα ή κριτικές σχετικά με την εγκατάσταση, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Ακριβώς επειδή ένας ασθενής είχε μια αρνητική εμπειρία δεν σημαίνει αυτόματα ότι η μονάδα φροντίδας εμπλέκεται σε παράνομη συμπεριφορά, αλλά είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Από την άλλη πλευρά, τα γηροκομεία που φαίνεται να θεωρούνται καλά από προηγούμενους κατοίκους ή τα μέλη της οικογένειάς τους, και έχουν λάβει πολλές θετικές παρατηρήσεις ή κριτικές, μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να εξετάσετε περαιτέρω.

Σαν θέλετε να μάθετε πώς να βρείτε το κατάλληλο γηροκομείο θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για να διασφαλίσετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα φροντιστεί καλά.

Απάντηση