Την απάντησή του στο ερώτημα «πώς και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο» δίνει ο τέως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στο νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί την Τρίτη με τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ».

Ο κ. Ρουμελιώτης καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία και περιγράφει το άγνωστο παρασκήνιο  για το τι πραγματικά συνέβη από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο κ. Ρουμελιώτης δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του, την ερχόμενη Πέμπτη, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

«Αποδεχόμενη τους όρους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ, η Ελλάδα παραχώρησε σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική και όχι μόνο κυριαρχία της στους δανειστές της.

Προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, εξαναγκάστηκε να αποδεχτεί τους όρους του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου που της επέβαλαν οι εταίροι της, με αποκορύφωμα το «νεο-αποικιακό» ειδικό λογαριασμό, στον οποίο θα δεσμεύονται οι φορολογικοί πόροι της χώρας μας ώστε να αποπληρώνει κατά προτεραιότητα τους δανειστές της. Έτσι, η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της..», αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here