Πλούτιζε κάνοντας διακοπές με το σκάφος!

0

ceo

Ο CEO της Navigoe είναι ένας άνθρωπος με απαράβατες αρχές. Βασική του αρχή είναι ότι η οικογένειά του και ειδικά τα παιδιά του, προηγούνται όλων. Ακόμα και της επιχείρησης της οποίας ηγείται. Κι αυτό δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου.

Ο Scott Leon πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια επάνω στο καταμαράν του, μήκους 50 ποδών (16 μέτρων περίπου), ταξιδεύοντας στα ζεστά νερά της Καραϊβικής και του Νότιου Ειρηνικού, με την παρέα των τριών γιων του και της συζύγου του, χωρίς όμως να αφήσει στην τύχη της την εταιρεία οικονομικών συμβούλων της οποίας ηγείται. Αντιθέτως, ακόμα και από τη μέση του ωκεανού συνέχισε να τη διευθύνει κανονικά. Και με τόση επιτυχία ώστε όσο εκείνος απολάμβανε το απέραντο γαλάζιο, περνώντας ποιοτικό χρόνο με τους δικούς του, η Navigoe αύξησε το πελατολόγιο και τα έσοδά της.

scott22

Πώς το κατάφερε αυτό; Χάρη στην προσεκτική προετοιμασία που είχε κάνει και τα περιστασιακά αεροπορικά ταξίδια που έκανε ο ίδιος όταν έπιαναν λιμάνι, για να κάνει τετ α τετ συναντήσεις με πελάτες. Φρόντισε να προετοιμάσει κατάλληλα τους τέσσερις υπαλλήλους που άφησε πίσω ώστε να μπορούννα ανατποκριθούν στις ανάγκες και άνοιξε πανιά…

Πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του έδωσε σε κάθε πελάτη του ένα είδος τελεσιγράφου: Θα μπορούσαν να πάνε σε άλλη ανταγωνιστική εταιρεία, κάτι που, όπως του είπε, θα ήταν δύσκολο και θα δημιουργούσε περιπλοκές ή να παραμείνουν στη Navigoe. Αν όμως την οποιαδήποτε στιγμή ένιωθαν ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έπεφτε, τότε εκείνος θα τους έδινε πίσω όλα τα χρήματα που είχαν πληρώσει για την περίοδο αυτή και θα τους βοηθούσε να βρουν άλλον διαχειριστή πλούτου. Κατά τη διάρκεια του διάπλου του, ταξίδευε πίσω στο Λος Άντζελες κάθε τρίμηνο για 10 ημέρες ώστε να μπορέσει να τους συναντήσει.

Όχι μόνο δεν έχασε κανέναν πελάτη, αλλά βρήκε κι άλλους. Όταν άνοιξε πανιά το 2011 είχε 110 πελάτες, τέσσερις υπαλλήλους και περίπου 1,5 εκατ. δολάρια ετήσιο εισόδημα. Σήμερα, η επιχείρηση έχει 125 πελάτες, έξι υπαλλήλους και αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα 2 εκατ. δολ. φέτος.

scott3

Το εν πλω “στρατηγείο” του Scott

Συμπέρασμα; Ο Leonard μπόρεσε να μείνει πιστός στο πάθος του για την ιστιοπλοΐα, να κάνει εξερευνήσεις σε νέα νησάκια μαζί με την οικογένειά του και να εργάζεται μόλις 20 ώρες την εβδομάδα με ευέλικτο ωράριο.

scott-leonard

Όπως γίνεται αμέσως φανερό από το site της εταιρείας του, αντικείμενο της Navigoe είναι ακριβώς αυτό: προσφέρει οικονομικές συμβουλές στους πελάτες της ώστε να αυξάνουν τα εισοδήματά τους και να μπορούν να είναι σίγουροι για το μέλλον, διατηρώντας την ηρεμία στην προσωπική, καθημερινή τους ζωή.

scott23

http://www.newmoney.gr/2014-10-24-14-39-05/item/233728-scott-leonard-i-epitomi-tou-apeleitheromenou-ceo

Leave a Reply