Πλήρη στήριξη στον Κατρούγκαλο από Μαξίμου που βλέπει σκευωρία

0

ImageHandler (2)

Ενδεχόμενη απομάκρυνση Κατρούγκαλου έχει κριθεί ότι θα αποτελούσε πολιτική ήττα της κυβέρνησης και έχει αποκλειστεί τουλάχιστον όσο ο υπουργός έχει απαντήσεις για τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Κατρούγκαλου καθώς στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης που ζητά παραίτηση του υπουργού και θεωρεί την ηγεσία της κυβέρνησης συνυπεύθυνη γιατί δεν τον αποπέμπει, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά επιθετικά, βλέποντας συνωμοσία κατά της κυβέρνησης που εκδηλώθηκε πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει πλήρως τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσης από την στιγμή που ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις και εξηγήσεις στον πρωθυπουργό.

Με τις διαρροές των συνεργατών του το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με τον υπουργό για την αντιμετώπιση της επίθεσης.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για «συκοφαντικό δημοσίευμα που εκδηλώθηκε σε χρονική στιγμή που δεν είναι τυχαία».

Απέδιδαν δε στους υπεύθυνους την πρόθεση να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Γερμανία.  Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η υπόθεση αποσκοπεί στην ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης και την συνδέουν με την μάχη κατά της διαπλοκής που είναι αποφασισμένη να δώσει η κυβέρνηση σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Κατρούγκαλου έχει κριθεί ότι θα αποτελούσε πολιτική ήττα της κυβέρνησης και έχει αποκλειστεί τουλάχιστον όσο ο υπουργός έχει απαντήσεις για τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα.

Ο δε κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αν πίσω από την επίθεση δεν υπήρχε διαπλοκή συμφερόντων θα παραιτείτο. Κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας ήταν εν γνώσει δύο βουλευτών της ΝΔ του κ. Μάκη Βορίδη και του κ. Άδωνη ΓΕωργιάδη σε μία στιγμή που ο κ. Βορίδης ελέγχεται για την υπόθεση της Energa.

Πάντως αν και για την εντιμότητα του κ. Κατρούγκαλου δεν αμφιβάλλουν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος δεν λείπουν οι συνάδελφοί του που θεωρούν ότι από τον όχι καλό χειρισμό δημιουργείται θέμα ηθικής τάξης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Μανώλη Γλέζου ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Κατρούγακλος «δεν χρειάζεται συνηγόρους, είναι ικανός να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις ώστε να μην δυσκολέψει το έργο της κυβέρνησης. Μπορεί να αντιμετωπίσει τα πράγματα πολύ καλά» σημείωσε ενώ πρόσθεσε έχει «πειστεί ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια».

Ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος πάλι αφού δήλωσε ότι ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο κορυφαίος συνταγματολόγος της χώρας και κανείς δεν αμφισβητεί την εντιμότητά του  αναρωτήθηκε «υπήρξαν ατοπήματα, ατελείς ή λανθασμένοι χειρισμοί»; Πρόσθεσε δε ότι από το 2009 που ανέλαβε ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα ενώ έχει απαγορέψει και στις κόρες του να έχουν δικηγορική δράση». Γενικότερα στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν ψίθυροι για στελέχη που στο παρελθόν συνέδεσαν τον αντιμνημονιακό αγώνα με προσωπικά οφέλη.

Leave a Reply