Προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους πήραν ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μόλντενχάουερ, που βρίσκονται μεταξύ των πέντε νέων κατηγορούμενων.

Έτσι, ο Γιάννης Σμπώκος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Ο «Γιάννης» ή «Βοsko» όπως αναφέρεται στις σημειώσεις του πρώην υπουργού -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί για την απολογία του και να επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται βάσει της έρευνας, καθώς φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

Προθεσμία επίσης για τις 8 Οκτωβρίου έλαβε και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία καλείται να λογοδοτήσει τόσο για έμβασμά της προς εταιρεία που διακινούσε παράνομα χρήματα του πρώην υπουργού όσο και για τον ισχυρισμό τού συγκατηγορουμένου της πλέον, Νίκου Ζήγρα ότι αυτή έλαβε «μαύρα χρήματα» για να δώσει διαζύγιο στον πρώην υπουργό.

Εντός της εβδομάδας θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που κάλεσε ο ανακριτής: Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Καρατζάς και Φώτης Αρβανίτης.

Το Σαββατοκύριακο θα μεταχθούν στα δικαστήρια για συμπληρωματικές απολογίες και οι επτά προφυλακισμένοι στην υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here