Επικαιρότητα

Πιο αδύνατοι αυτοί που διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων

Μια έρευνα του Κέντρου για τον Έλεγχο των Ασθενειών στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι γυναίκες που προσέχουν στις ετικέτες των τροφίμων έχουν κατά μέσο όρο δείκτη μάζας σώματος 1,49 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ό, τι οι γυναίκες που δεν τις διαβάζουν. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Agricultural Economics αποδεικνύει ότι για μια μέση γυναίκα των ΗΠΑ η διαφορά φτάνει τα 3,6 κιλά.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από σύγκριση 25.000 δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την Εθνική Έρευνα Υγείας με συνεντεύξεις που διενεργήθηκαν από το CDC. Το 49% των αστικών πληθυσμών αναφέρουν ότι δίνουν προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων. Σε ολόκληρη τη χώρα το ποσό αυτό φτάνει στο 74% για τις γυναίκες, ενώ στους άντρες φτάνει μόλις το 58%.

Αν και αυτή η μελέτη δεν μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή η σχέση είναι αιτιώδης – οι άνθρωποι που διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων μπορεί να τείνουν περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει την απώλεια βάρους – η σχέση δείχνει κάτι. Ξέρουμε πως πώς επισήμανση των τροφίμων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξουν οι συνήθειες των καταναλωτών. Έτσι, προτρέποντας τους ανθρώπους να διαβάζουν πληροφορίες διατροφής είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούν σε αποτέλεσμα που είναι προς το συμφέρον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close