Τοπικά

Πέτρος Τατούλης: Προσφυγή της περιφέρειας Πελοποννήσου στη Δικαιοσύνη

Ο  Πέτρος Τατούλη
ς ανακοίνωσε την προσφυγή της περιφέρειας Πελοποννήσου στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες όσων χειρίστηκαν τον καταθετικό λογαριασμό της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανακοίνωση προσφυγή και κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με απόφαση του οποίου έγινε η πράξη.

Ως «υπεξαίρεση» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη μετατροπή, από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποσοστού χρημάτων του καταθετικού λογαριασμού της περιφέρειας Πελοποννήσου σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν χάσει την αξία τους.

«Έχουμε αποδείξεις ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπεξαίρεση χρημάτων από τον καταθετικό λογαριασμό της περιφέρειας και ότι δεν είχαν κανένα νομικό δικαίωμα να το πράξουν» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος μάλιστα στο τραπεζικό σύστημα, και στο πρόβλημα της χώρας που συνδέεται με αυτό, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί ποτέ δεν βρέθηκαν μέτοχοι στα κέρδη των τραπεζών από τις επενδύσεις των χρημάτων τους που αυτές διαχειρίζονταν.

Αντιθέτως, σημείωσε, στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ο όμιλος Πειραιώς επωφελήθηκε με 11,5 δισ. ευρώ από τους καταθετικούς λογαριασμούς της Αγροτικής συν 5,5 δισ. bonus από την ανακεφαλαιοποίηση του καταθετικού κομματιού της ΑΤΕ από την στιγμή που θα ενταχθεί στην κυριότητά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close