Μία μεγάλη μορφή της μουσικής αλλά και του παλιού

αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου, ο Γιώργος Μούτσιος έφυγε σήμερα απο τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, υποκύπτοντας στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1932 στην Καλαμάτα, αποτέλεσε μία απο τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960.

Σπόυδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ πήγε και στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας

Αρχικά ξεκίνησε την καριέρα του από το τραγούδι, καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε ως μέλος του Χορού στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», ενω είχε επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε τραγουδήσει την «Κάρμινα Μπουράνα» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

Στον κινηματογράφο ο Μούτσιος εμφανίστηκε από πολύ νωρίς, περίπου 20 ετών και η πρώτη του επιτυχία  ήταν στην ταινία «Η αγνή του λιμανιού» (1952). Από τότε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες και περιπέτειες. Ενδεικτικά: «Θανασάκης ο πολιτευόμενος» (1954) , «Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964), «Τρούμπα ’67» (1967) , «Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί» (1967) , «Ο αετός των σκλαβωμένων» (1970), «Εσχάτη προδοσία» (1971), «Ο αντιφασίστας» (1972)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here