Με την Μονωδό της Λυρικής Σκηνής Κάτια Πάσχου και με σφραγίδα Καλογεροπουλείου ο Δήμος Κορινθίων και το ΚΕΠΑΠ μας διηγούνται παραμύθια…

0

Ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, προσαρμοσμένοι στις επιταγές των ημερών, διατηρώντας όμως την ουσία, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, όπως τους αξίζει, τηρώντας τις αποστάσεις και μένοντας ασφαλείς.

Μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα και το Facebook “VisitCorinth” με δύο υπέροχες μουσικές βραδιές με αφήγηση παραμυθιών.

«Μελωδικές ιστορίες Χριστουγέννων» λοιπόν με τις αφηγήτριες Μαρία Παπανικολάου και Ακριβή Καλδίρη την Παρασκευή 25 και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30.

Συνοδεύουν οι σπουδαίοι μουσικοί του Trio Kaloy του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος ( Αλέξανδρος Χαραλάμπους, Κατερίνα Λιάτα, Βασίλειος Μαντούδης) και η εξαιρετική σοπράνο Κάτια Πάσχου. Μαζί τους, ο συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Παναγιώτης Θεοδοσίου. Οι εκδηλώσεις θα προβληθούν ζωντανά από το Facebook “visitcorinthofficial” στις 19.30 με ελεύθερη πρόσβαση.

Ευχόμαστε η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει όλους και να μας παρασύρει στο γιορτινό και αισιόδοξο κλίμα, που ταιριάζει στις ημέρες αυτές.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κ. Θέμης Κουτσογκίλας, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι, σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, ευτυχία, όνειρα, χαμόγελα, δημιουργικότητα και αισιοδοξία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, είναι πιανίστας και συνθέτης (Master of Music Composition‐MMus) με αξιοσημείωτη καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μακρά εκπαιδευτική πορεία. Βραβευμένος από την Διεθνή Εταιρία Συνθετών (ISCM), τα έργα του έχουν ερμηνευτεί σε όλο τον κόσμο ενώ συμπεριλαμβάνονται στις προσκτήσεις της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και εκδίδονται από σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Έχει επίσης στο ενεργητικό του δισκογραφήσεις έργων του καθώς και συμμετοχή σε δισκογραφήσεις Ελληνικών και ξένων εταιριών και ιδρυμάτων.

Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Λ. Παντελοπούλου. Ολοκλήρωσε τις Διπλωματικές σπουδές της με την Ν. Μιχαηλίδου. Είναι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών,κάτοχος “Master of Arts” του University of Indianapolis , και “Μεταπτυχιακού Μουσικής Ερμηνείας” του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Παρίσι στην “Ecole Normale de Musique de Paris” και στο Conservatoire Cl.Debussy. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες, και έχει συνεργαστεί με τις Ορχήστρες: της “Academie des Jeunes Solistes”, ΑΣΟΝ , Νέων Ψυχικού, Mobile, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κραϊόβα και Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ο Αλέξανδρος Χαραλάμπους είναι απόφοιτος της κρατικής μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας όπου ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές με καθηγητή τον Ανατόλι Κράστεβ. Η δράση του περιλαμβάνει πολλές συνεργασίες με ελληνικές ορχήστρες, μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, ηχογραφήσεις, εμφανίσεις με σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και ως σολίστ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πέραν της ερμηνευτικής του δραστηριότητας εργάζεται από το 2009 ώς καθηγητής βιολοντσέλου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ωδεία των Αθηνών καθώς και στο Καλογεροπούλειο Ωδείο στην Κόρινθο.

Ο Βασίλειος Μαντούδης είναι διδάσκων τούμπας στο ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ακαδημαϊκός υπότροφος και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος. Είναι περιοδικό μέλος Ορχηστρών (Ερτ, Δημου Αθηναίων κ.α), των συνόλων του Δήμου Βριλησσίων, καθηγητής σε Ωδεία της Αθήνας και το Καλογεροπούλειο. Είναι ενεργός εκτελεστής τόσο στην Ορχηστρική μουσική, όσο στη μουσική δωματίου, θεατρικές παραγωγές, στούντιο ηχογραφήσεις κ.α. Σπουδασε τούμπα, ακκορντεόν και οικονομικά σε Ελλάδα και Ολλανδία, όπου ζεί για πανω από 10 χρόνια με πολλές συνεργασίες και πλούσια καλλιτεχνική δράση.

Η λυρική σοπράνο Κάτια Πάσχου, ξεκινώντας το 2000 τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ύστερα από το ντεμπούτο της στο Carnegie Hall το 2008 έχει δραστηριοποιηθεί εντός και εκτός Ελλάδος με ρεσιτάλ, ρόλους όπως Susanna, Adina, Adele, Valencienne, Musetta, Traviata, και σημαντικές συνεργασίες όπως ΕΛΣ, KOA, ΕΡΤ, Ίδρυμα Θεοχαράκη κ.α. Σπούδασε ως Υπότροφος Ιδρύματος Ωνάση στο Mannes College of Music, Θεατρολογία Φιλοσοφικής Αθηνών, και από το 2015 μελετά με το διεθνούς φήμης βαθύφωνο και μέντορα Δημήτρη Καβράκο.

Leave a Reply