Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ντίνου Κορδώση

0

Την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου παρουσιαζει το βιβλίο του Ντίνου Κορδώση με τίτλο “Ο τελευταίος γρίφος”.

Ο Ντίνος Κορδώσης γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Δίδαξε Μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση, όπου ασχολήθηκε και με το θέατρο, γράφοντας και παρουσιάζοντας θεατρικά έργα. Ειδικότερα, ασχολήθηκε με το Μαθηματικό Θέατρο. Προσωποποίησε τις μαθηματικές οντότητες και τις ανέβασε στη θεατρική σκηνή, εισάγοντας παράλληλα θεατρικά μαθηματικά δρώμενα στην αίθουσα διδασκαλίας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της σύγχρονης διδακτικής των Μαθηματικών. Το 2001 εξέδωσε συλλογή πεζών με τίτλο “Το πορτραίτο της απουσίας”, του οποίου ένα μυθιστόρημα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις “Διόπτρα” το 2003 με τον τίτλο “Η αγάπη που δεν περίμενα”. Θεατρικά του έργα παρουσιάστηκαν σε πανελλήνια συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρίας και σε σχολεία της χώρας. Σε διαγωνισμό Μαθηματικού Θεάτρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2013) με παγκόσμια συμμετοχή, έργο του απέσπασε βραβείο κι ένα δεύτερο έλαβε τιμητική διάκριση. Ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης (έχει πραγματοποιήσει και ατομική έκθεση ζωγραφικής).

Στην Κόρινθο έχγινε κυρίως γνωστός από την έκθεση του για την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, κατασκευάζοντας λειτουργικά ομοιώματα αρχαιοελληνικών μηχανών που φιλοξενείται στο κτήριο του ΟΣΕ.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ζώγκος μας ενημέρτωσε για το έργο του κ. Κορδώση και μας κάλεσε να τον τιμήσουμε.

 

Leave a Reply