Παραλύουν οι Δήμοι της Πελοποννήσου από το κλείσιμο των τραπεζών

0

TRAPEZA_517_355

Προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων της Πελοποννήσου, με πρώτη την υπηρεσία καθαριότητας, προκαλεί το κλείσιμο των τραπεζών.

Στον Δήμο Κορινθίων σήμερα, δε μαζεύτηκαν τα σκουπίδια λόγω έλλειψης καυσίμων
και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Μελέτης, μόνο ένα απορριμματοφόρο κινήθηκε μαζεύοντας τα σκουπίδια από το νοσοκομείο και την αγορά της πόλης.

Ωστόσο, από αύριο και για τις επόμενες περίπου πέντε ημέρες θα κινηθούν κανονικά τα απορριμματοφόρα, αφού όπως προσέθεσε ο αντιδήμαρχος Κορινθίων ο Δήμος μπόρεσε έβαλε χρήματα στο λογαριασμό της προμηθεύτριας εταιρείας και αυτή με τη σειρά της εξασφάλισε μετρητά, παρήγγειλε καύσιμα και προμήθευσε τον Δήμο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με απόφασή του από την Δευτέρα, έχουν περιοριστεί οι κινήσεις των οχημάτων του Δήμου στο ελάχιστο, προκειμένου να υπάρχουν καύσιμα για τα απορριμματοφόρα και για τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Στην Ερμιονίδα ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα καύσιμα που έχει ο δήμος επαρκούν ως Τρίτη για να γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο κ. Σφυρής εξέφρασε, επίσης, την αγωνία του γιατί ο Δήμος του είναι τουριστικός και αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή με τις τράπεζες θα προκληθεί ζημιά στην περιοχή. Ήδη, ανέφερε, από πληροφορίες που έχει υπάρχουν ακυρώσεις διαμονής.

Στο Ναύπλιο ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κάνουμε ήδη τα πάντα. Είμαστε τουριστικός δήμος και δεν μπορούμε να μην μαζεύουμε σκουπίδια». Ο κ. Κωστούρος επισήμανε ότι «κινούμαστε με μετρητά, γιατί οι προμηθευτές καυσίμων θέλουν μετρητά, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις εταιρείες» κι εξήγησε πως δεν υπάρχει η πίστωση της μιας εβδομάδας.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου τόνισε ότι όλοι προσπαθούν και δουλεύουν περισσότερο, ενώ ανέφερε πως είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, αφού λόγω των κλειστών τραπεζών δεν μπορεί να πιστωθούν οι λογαριασμοί του προσωπικού και τους δόθηκε προκαταβολή 80 ευρώ από τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο του ταμείου της επιχείρησης.

Στον Δήμο Μονεμβασιάς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να εξοικονομήσουν καύσιμα, έχουν σταματήσει κάθε χωματουργική και άλλη εργασία γινόταν, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κώστας Μαυρομιχάλης. Επιπλέον σημείωσε πως έχουν μειώσει τις ημέρες αποκομιδής των απορριμμάτων και παράλληλα προχώρησαν σε μια έκτακτη προμήθεια πετρελαίου, για την κίνηση των απορριμματοφόρων, προκειμένου να μπορέσουν, όπως τόνισε, να ανταποκριθούν για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply