Πολιτική

Παπανδρέου και Μπεγλίτης στο στόχαστρο του FOCUS

Αιχμηρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργο Παπανδρέου ασκεί το περιοδικό“Focus”, παρουσιάζοντάς τον ως έναν άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει διακοπές.
Το περιοδικό επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η οικονομική κρίση αφήνει καθημερινά το στίγμα της, ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει σημασία και κάνει διακοπές πολυτελείας στα ελληνικά νησιά.
«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός ήδη από το 2010 είχε εξοργίσει τους Έλληνες, όταν είχε παρακαλέσει το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο ίδιος όμως έκανε 40ήμερες διακοπές».
Ο αρθρογράφος του περιοδικού προχωρά μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και αναφέρεται στηνπολυτελή ζωή του κ. Παπανδρέου.
«Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά», επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος.
Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά και στο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Π. Μπεγλίτη και Γ. Μανιάτη στο Κέηπ Τάουν της Ν. Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος.
«Η άδεια εγκρίθηκε αλλά εν μέσω γέλιων από την πλευρά των βουλευτών που επεσήμαναν ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές».
Εκτενή αναφορά γίνεται και για τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο το περιοδικό υποστηρίζει πως «παλεύει για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ».
Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει, σχολιάζει το περιοδικό. «Μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο».

«Τεράστια δοκιμασία για τον Σαμαρά»

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο τονίζει ότι βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια δοκιμασία, καθώς πρέπει να περάσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ενώπιον μία τεράστιας δοκιμασίας, καθώς πρέπει, όχι μόνον να εφαρμόσει ένα πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δις ευρώ, αλλά και να προστατεύσει την με 120 εκατομμύρια ευρώ χρεωμένη Νέα Δημοκρατία από την καταστροφή».

Το Focus κάνει εκτενή αναφορά και στα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς ορισμένοι βουλευτές του κόμματός του, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Εκνευρισμό δημιουργούν στον Σαμαρά και μερικοί νέοι του υπουργοί. Ο Σαμαράς θέλει να τους επιπλήξει, καθώς, λόγω της σύγκρουσής τους με ομάδες συμφερόντων, θέλουν να αποκλίνουν από την συμφωνηθείσα πολιτική», προσθέτει το γερμανικό περιοδικό.

Εξάλλου, με θετικά σχόλια αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο υπουργείο του και να βάλει σε τάξη τον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.

«Ο κ. Λυκουρέντζος εξέθεσε την υφυπουργό, προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ Φ. Σκοπούλη. Η υφυπουργός ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 24 Αυγούστου να αποκτήσει χωρίς διαγωνισμό τεστ γρήγορων αποτελεσμάτων από μία διεθνή φαρμακευτική εταιρία με κόστος 300.000 Ευρώ.

Η εταιρία σχετίζεται με τον σύζυγό της, καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρία με 365.000 ευρώ για την διεξαγωγή ερευνών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αγνόησε την εντολή της υφυπουργού, δημοσιεύοντας, προφανώς κατόπιν συμφωνίας με τον Λυκουρέντζο, τους λόγους των αντιρρήσεών της. Τα τεστ τα απέκτησε το Υπουργείο Υγείας τελικά από άλλες δύο εταιρίες, οι οποίες τα προσέφεραν δωρεάν».

«Συνεχίζεται η σπατάλη δημοσίου χρήματος»
Το περιοδικό σχολιάζει και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος στη χώρα, αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ΑΠΘ.

«Για την αμφίβολη πολιτική αξιοποίησης του δημοσίου χρήματος κατηγορείται και το ΑΠΘ. Προς το παρόν, μόνον ορισμένες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές, όπως ότι ο πρύτανης πέταξε με έξοδα του Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να βρεθεί στον γάμο της γραμματέως του.

Η σχετική δαπάνη των 1642,88 Ευρώ καταχωρήθηκε στα βιβλία τον περασμένο Ιούνιο με τον τίτλο «Διεύρυνση, Ανάπτυξη και Διαφήμιση για τις διεθνείς σχέσεις του ΑΠΘ». Η ηθοποιός Ν. Δραγούμη έλαβε ως δώρο από το Πανεπιστήμιο ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 699 ευρώ.

Τώρα εκφράζονται φόβοι ότι έχει γίνει κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε μεγάλη έκταση. Γι’ αυτόν τον σκοπό εξετάζονται δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν στο πλαίσιο ανακαίνισης», καταλήγει το Focus.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close