«Παγώνει» το ΕΣΠΑ 2014-2020 λόγω δημοψηφίσματος

0

ImageHandler (51)

Το υπουργείο Οικονομίας παραδέχεται ότι το επόμενο ΕΣΠΑ θα καθυστερήσει και ότι τα προγράμματά του θα αργήσουν να ενεργοποιηθούν – Άλλη μία «παράπλευρη» απώλεια του δημοψηφίσματος

Άλλη μία «παράπλευρη» απώλεια της αναστάτωσης που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, είναι η αναβολή όλων των προγραμματισμένων για την άλλη εβδομάδα πρώτων συνεδριάσεων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Προγραμμάτων (τομεακών και περιφερειακών).

Όλες οι προγραμματισμένες για την άλλη εβδομάδα πρώτες συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης των Προγραμμάτων (τομεακών και περιφερειακών) αναβάλλονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο κάποιες λίγες Επιτροπές Παρακολούθησης πρόλαβαν και έκαναν τις πρώτες συνεδριάσεις τους.

Όπως προκύπτει από το παρακάτω σημείωμα, ο γενικός γραμματέας ΕΣΠΑ αναβάλλει, επ’ αόριστον, την πρώτη συνεδρίαση της πιο σημαντικής Επιτροπής Παρακολούθησης, αυτή όλου του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ.

«Η επιβεβλημένη αυτή αναβολή δεν θα καθυστερήσει σημαντικά τις διαδικασίες ενεργοποίησης και εξειδίκευσης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020» αναφέρεται σχετικά στο εν λόγω έγγραφο.
Μήπως ο αρμόδιος υπουργός μπορεί να διευκρινίσει πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η καθυστέρηση; Μπορούν να εξηγήσουν τι θα σημάνει για την οικονομία και για την προσπάθεια επιστροφής στην ανάπτυξη η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση και εξειδίκευσηου νέου ΕΣΠΑ;

πρωτο θεμα

Leave a Reply