Ο ευφυέστατος πρώην υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μας μοιράζει την ενοχή, για το πώς πτώχευσε η χώρα. Πραγματικά έκπληκτη παρακολουθώ την εκστρατεία επικοινωνίας του νέου του βιβλίου με το τίτλο «Μαζί τα φάγαμε», που επίσης μοιράζει τη κλεψιά….δηλώνοντας πως ο λαός κι ο Άκης «έφαγαν» και βούλιαξαν τη χώρα…. Αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος έχει άδικο. Και αποφάσισα να του το αποδείξω με  ολίγα λόγια και ακόμα λιγότερους αριθμούς.
Αξιοκρατικά, το 2004 ο κ.Πάγκαλος διόρισε τη κόρη του στο δημόσιο… Και ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης από τον Οκτώβριο του 2009 ως το Μάιο του 2012, είχε όπως μας είχε ανακοινωθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε αρμοδιότητα τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου.  Ο κ.Πάγκαλος δεν έκανε απολύτως τίποτα, παρόλο που το γραφείο του ζήταγε διαρκώς πληροφορίες από τις ΔΕΚΟ επί ημερών της αντιπροεδρίας του. Ούτε ένας οργανισμός δεν συγχωνεύθηκε, ούτε ένας δεν έκλεισε, αντίθετα οι διαρροές από το αντιπροεδρικό περιβάλλον δημιουργούσαν διαρκώς αναταραχή σε ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μην αφήνοντας ακόμα κι όσους ήθελαν, να εργαστούν. Σημειώνεται πως ΜΟΝΟ το κόστος του πολιτικού γραφείο γραφείου  του αντιπροέδρου» (το οποίο περιλάμβανε 15 μετακλητούς υπαλλήλους) ανερχόταν στις 800.000, και όπως καταλαβαίνετε ο κ.Αντιπρόεδρος είχε και άλλα γραφεία σε άλλα κτίρια, που πάλι εμείς τα πληρώναμε.

Ας υπολογίσουμε τις γιγαντιαίες αποζημιώσεις που εισέπραξε ο κ.Πάγκαλος όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του δράσης. Ας θυμηθούμε ότι και αυτός σιώπησε όσο εξελισσόταν το πάρτυ των Ολυμπιακών Αγώνων… Ας υπολογίσουμε τι μας κόστισε σε παροχές(γραφεία, τηλέφωνα, συνοδεία αστυνομικών, αυτοκίνητα…). Κι ας θυμηθούμε πως κάθε φορά που κάποιος πρωθυπουργός δεν του ανέθετε κυβερνητικά καθήκοντα με δηλητηριώδεις ατάκες ο κ.Πάγκαλος τον εξανάγκαζε μετά από λίγο καιρό να τον υπουργοποιήσει.
Ο κ.Πάγκαλος δηλώνει πως στο βιβλίο του αποδεικνύει πως «πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημία από λίγους που κλέβουν πολύ».  Άραγε τα 67.000 ευρώ (ΜΟΝΟ) του πολιτικού του γραφείο ανά μήνα  (αντιστοιχεί σε κόστος 111 συνταξιούχων των 600 ευρώ), η ανύπαρκτη προσφορά του στις συγχωνεύσεις άχρηστων ΔΕΚΟ, η επι 25ετία βουλευτική του αποζημίωση, και τα Ίμια (ναι τα Ίμια…..) ισοφαρίζουν με τα 800 ευρώ που παίρνει ο κάθε μικροσυμβασιούχος του ελληνικού δημοσίου που χρειάζεται να υποκύψει σε ανθρώπους σαν το κ.Πάγκαλο για να βρει εργασία;
Αυτό εννοεί ο κ.Πάγκαλος όταν λέει ότι μαζί τα φάγαμε;

(Υ.Γ. Πόση σύνταξη παίρνει κάθε μήνα ο κ.Πάγκαλος;).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here