Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών !!!!!!

0

BreakingNews

 

Έχοντας ζητήσει και λάβει δημοσιονομικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο ξενοδοχείο «Χίλτον» ανάμεσα στα πρώτα τεχνικά κλιμάκια που έστειλαν οι δανειστές στην Αθήνα και τους εκπροσώπους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

 Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν κανονικά και τα μέλη του Brussels Group αναχωρούν, έχοντας λάβει τα στοιχεία που ζήτησαν από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν και έλαβαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στοιχεία που αφορούν στα δημοσιονομικά της χώρας.

Την επόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα αναμένονται άλλα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία έχουν επιφορτιστεί με το έργο να εξετάσουν, από κοινού με την Αθήνα, τα στοιχεία για τις τράπεζες και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεν έχει ωστόσο προγραμματιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης των κλιμακίων αυτών.

Οι ουσιαστικές συζητήσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στα μέλη του κλιμακίου και τους Έλληνες ομόλογούς τους είχαν ως βασικό αντικείμενο το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό του 2015, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την απραξία των τελευταίων αρκετών εβδομάδων, αλλά και τις προοπτικές για την ανάπτυξη.

Από το αποτέλεσμα της συζήτησης θα εξαρτηθεί αν θα απαιτηθούν νέα, διορθωτικά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα η δεύτερη τεχνική ομάδα, η οποία θα συλλέξει στοιχεία για τις τράπεζες και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Leave a Reply