Ολόκληρο αβγό ή μόνο ασπράδι; Τι είναι τελικά πιο υγιεινό;

0

Όλοι έχουμε συνηθίσει να κόβουμε τελείως ή έστω να περιορίζουμε τους κρόκους που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση και κυρίως όταν κάνουμε δίαιτα. Μία διαιτολόγος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να θέσει το ερώτημα: Είναι όντως τόσο ανθυγιεινός ο κρόκος; Η ίδια κλίνει προς το όχι.

Μπερδεύτηκες; Σύμφωνα με τη διατροφολόγο η καλύτερη επιλογή είναι ολόκληρο το αβγό. Συμβουλεύει ωστόσο να μην τρώμε παραπάνω από 2 αβγά τη μέρα, αλλά και να αποφεύγουμε την καθημερινή κατανάλωσή τους. Για όσους γυμνάζονται και έχουν μεγαλύτερες πρωτεϊνικές ανάγκες προτείνει την προσθήκη 1-2 ασπραδιών στη διατροφή τους τη μέρα, καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσεις πρωτεΐνη στην ομελέτα σου χωρίς να τη γεμίσεις λιπαρά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης χοληστερόλης είναι 300 mg. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη σου μπορείς να τρως ένα ολόκληρο αβγό την ημέρα, καθώς περιέχει 211mg. Καλό θα ήταν βέβαια να μην το παρακάνεις με τα γαλακτοκομικά και τα κρεατικά, καθώς περιέχουν και αυτά χοληστερόλη, ενώ φρόνιμο θα ήταν προτού κάνεις κάποια σημαντική αλλαγή στη διατροφή σου, να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

Πηγή

Leave a Reply