Οκτώ μήνες με αναστολή σε πρώην Υπουργό και δήμαρχο

0

skoulakhs_483_355

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, στον πρώην δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη για παράβαση καθήκοντος, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τον Προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Πρόκειται για τη γνωστή υποθεση θανάτου, σε τροχαίο, 30χρονου αστυνομικού, το Μάρτιο του 2010, στα Χανιά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει τη ζωή του.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρη Ανδρουλάκη, στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο. Οι νομικοί εκπρόσωποι του τότε προϊσταμένου δήλωσαν πως θα ασκήσουν έφεση για την επανεξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς -όπως είπαν- υπάρχει πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας ότι το δυστύχημα έγινε, πριν από το σημείο όπου υπήρχε η καθίζηση. Επίσης, επισήμαναν πως στα διοικητικά δικαστήρια, σε πρώτο βαθμό, απερρίφθη η αίτηση της οικογένειας του θύματος, που ζητούσε αποζημίωση από τον Δήμο, ενώ θα ακολουθήσει και η δίκη στα διοικητικά δικαστήρια σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: ekriti

Leave a Reply