Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό

ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συνέντευξη που έδωσε σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Άλλωστε η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και ως εκ τούτου αναμένονται πιο λεπτοί χειρισμοί στο συγκεκριμένο ζήτημα που ανέκυψε εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, ευρωπαϊκών πιέσεων για το προσφυγικό και έντονων αντιπαραθέσεων με την αντιπολίτευση.

Mετά τον αρχικό ντόρο, ο κ. Σγουρίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε: «Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» τονίζει ο κ. Σγουρίδης.

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» συνεχίζει και προσθέτει «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Η επίμαχη συνέντευξη στο ραδιόφωνο

«Δυστυχώς επαληθεύομαι στο θέμα των αγροτών. Δόξα τω Θεώ αρχίζουν και υπάρχουν προτάσεις .
Πάνω στο σχέδιο πρέπει να ακουστούν όλες οι προτάσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Ωστόσο, μία φράση του προκάλεσε νέο γύρο ερωτήσεων. «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου
μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»; «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…», απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό Υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης.