Οι αστυνομικοί δεν κατόρθωσαν να βρουν κάτι, όμως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος τα κατάφερε

Τα αλάνθαστα ρουθούνια του «Ρίκι», του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ξετρύπωσαν την κρυψώνα που είχε δημιουργήσει στο αυτοκίνητό του ένας 43χρονος Αλβανός για να μεταφέρει από την πατρίδα του μια μεγάλη ποσότητα χασίς.

Οι αστυνομικοί που είχαν δεχθεί πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά, εντόπισαν τον ύποπτο στην περιοχή της Εγλυκάδας και το σταμάτησαν για επιτόπια έρευνα. Όμως, δεν βρήκαν στο εσωτερικό του κάτι και, μια και οι πληροφορίες που διέθεταν θεωρούνταν ιδιαίτερα σοβαρές, οδήγησαν τον αλλοδαπό και το αυτοκίνητό του στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου έπιασε δουλειά το εκπαιδευμένο λυκόσκυλο. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο «Ρίκι» αντέδρασε θετικά όταν μύρισε τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί τις ξήλωσαν και βρήκαν μέσα κρυμμένες ένδεκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 13.884 γραμμαρίων! Ο 43χρονος ομολόγησε ότι μετέφερε το χασίς από την Αλβανία για να το πουλήσει στην Ελλάδα, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που του άσκησε δίωξη για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε.