Ο «περίπατος» της Συκιάς

0

Άρθρο του Αναγνώστη Μ.Λ

Ευχαριστώ αγαπητέ συντάκτη του ekorinthos.

Επικοινωνώ μαζί σας με αυτήν την επιστολή για να σας μεταφέρω τη θλίψη μου για την εικόνα που αντικρίζουμε όσοι αποφασίζουμε να κάνουμε να παραθέρισουμε στη Συκιά…

Ένα χρόνο παρέμειναν στοιβαγμένα τα ξύλα στην παραλία της Συκιάς και τελικά ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν. Κόπηκαν, πήραν σχήμα παλέτας και τοποθετήθηκαν από το τέλος της εξόδου από το δάσος προς Συκιά έως το ανέβασμα στο Ειδικό Σχολείο του χωριού.

Σκοπός ήταν να φτιαχτεί ο «περίπατος» της Συκιάς που απ΄ότι μαθαίνουμε θα προστεθούν παγκάκια και ηλεκτροφωτισμός.

Το έργο αυτό θα μπορούσε να είναι κόσμημα για το χωριό, για τον Δήμο, για την Περιφέρεια για την χώρα!!! Θα έβαζε τέλος στα αυτοκίνητα που παρκάρουν επί της παραλίας και θα έδινε στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν μία βόλτα στην παραλία!!!

Όλα αυτά επιτυγχάνονται όμως με επίβλεψη!!!! Με μελέτη!!!! Όταν αυτά απέχουν δείτε το αποτέλεσμα:

Η ηλικιωμένη ένοικος αυτού του σπιτιού δεν είναι σε θέση να βγει από το σπίτι της και να απολαύσει την θάλασσα. Οι οικείοι της προσπάθησαν με ζεμπίλια πέτρες να φτιάξουν μία ομαλή πρόσβαση και με καρέκλα να προσπαθήσουν να φέρουν την κυρία να κάνει ένα μπάνιο!!!

Οι δε σανίδες, είναι στραβά βαλμένες, κάνουν γωνίες και εγκυμονούν κινδύνους για όσους περπατούν επάνω στον «περίπατο».

Ούτε λόγος φυσικά για τα σκάφη που υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών!!! Καμία πρόβλεψη για το πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να «ρίξουν» τις βάρκες τους στην θάλασσα.

Οι μάντρες, ακόμα και τα αλμυρίκια στέκονται σχεδόν στον αέρα!! Ενώ τα σκαλοπάτια δυσχεραίνουν την πρόσβαση για όλους!

Και επειδή θάλασσα χωρίς βουνό δεν έχει αξία, δημιουργήσαμε και βουνό για να ταιριάζει στο τοπίο!!!

Είναι λυπηρό ένα έργο που θα μπορούσε πραγματικά να είναι εξαιρετικό να τυγχάνει τέτοιας προχειρότητας και αδιαφορίας!!!

Ευχόμαστε να γίνουμε η αφορμή να διορθωθούν οι κακοτεχνίες και να μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν πραγματικό «περίπατο» στη Συκιά!!!

Απάντηση