Τοπικά

Ο ΟΠΑΔ διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης την ώρα των εγκαινίων της έκθεσης «Κορινθία 2012»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο ΟΠΑΔ διοργανώνει στο δημοτικό θέατρο εκδήλωση ενημέρωσης για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος έξυπνων καρτών.
Αλήθεια τόσο πολύ τους ενδιαφέρει να ενημερωθεί ο κόσμος για τις κάρτες που επέλεξαν τη μέρα που λογικά όλοι θα είναι στην έκθεση;
Ή ακόμα ακόμα θέλουν να τραβήξουν κόσμο από την Έκθεση για να πάνε στην εκδήλωσή τους;
Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι την ίδια ώρα ανοίγει τις πύλες της η Εκθεση και δε θα μπορεί να είναι παρών ή θα απουσιάσει από ένα από τα κορυφαία γεγονότα του τόπου μας.
Και στο κάτω κάτω δεν οφείλει και ο ίδιος να προστατεύσει έναν από τους λίγους θεσμούς που έχουν τη δυναμική να φέρουν χρήμα στην περιοχή.
Τελικά το κράτος πόσο σοβαρά βλέπει την προσπάθεια που γίνεται από τις επιχειρήσεις να μείνουν ζωντανές που επιτρέπει την ίδια ώρα να γίνονται άλλες εκδηλώσεις. Και επειδή είδαμε ότι στο διοικητικό συμβούλιο υπάρχουν και Κορίνθιοι αυτοί δεν είπαν ότι είναι λάθος η διοργάνωση αυτής της ημερίδας σε άλλο χώρο πλην της έκθεσης; Γιατί δε γίνεται μέσα στα πλαίσια αυτής;
Τι προσπαθούν να κάνουν,αντιπολίτευση στο Επιμελητήριο.
Λίγο σοβαρότητα παραπάνω δε βλάπτει…

Αναλυτικά το δελτίο τύπου για την ημερίδα…

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος έξυπνων καρτών στο νομό Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

«Παρουσίαση πιλοτικού προγράμματος χορήγησης έξυπνων καρτών στους ασφαλισμένους ΤΥΔΚΥ νομού Κορινθίας και καρταναγνωστών σε όλους του παρόχους υπηρεσιών υγείας»

την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου (κτίριο Πανεπιστημίου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν :

Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

Βλάσης Σφυρόερας, Διευθύνων Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Μιχάλης Κούτρας, Πρόεδρος Ο.Π.Α.Δ.

Αναστασία Μπάρτζη, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας

Σωτήρης Δαμασκηνός, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΠΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, επέλεξε τους ασφαλισμένους του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) Ν. Κορινθίας για να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνων καρτών.

Οι έξυπνες κάρτες εφαρμόζονται σήμερα σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου με σκοπό να βελτιώσουν την ασφάλεια, την πιστότητα και την ταχύτητα στη διακίνηση ιατρικών πληροφοριών και πληροφοριών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να περιστείλουν τη σπατάλη και την απάτη. Ο Οργανισμός μας μελέτησε και αξιοποίησε την εμπειρία της χρήσης παρόμοιων καρτών σε μια σειρά από χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Η.Π.Α. κλπ.

Ο κάθε ασφαλισμένος θα παραλάβει μία ατομική έξυπνη κάρτα, η οποία προσδοκούμε να αντικαταστήσει μελλοντικά το ασφαλιστικό βιβλιάριο.

Η κάρτα αυτή δεν καταργεί στην παρούσα φάση το ασφαλιστικό βιβλιάριο. Είναι όμως υποχρεωτική η χρήση και των δύο (κάρτα και βιβλιάριο), όταν προσέρχεται ο ασφαλισμένος σε όλα τα σημεία παροχής υπηρεσιών υγείας του Ν. Κορινθίας (ιατρεία, φαρμακεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ) και στα γραφεία του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Εντός της κάρτας περιέχονται στοιχεία της ταυτότητας του ασφαλισμένου, ασφαλιστικά στοιχεία (Αριθμός Μητρώου, ΑΜΚΑ), τα στοιχεία της κατοικίας και της εργασίας του. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα και μόνο με τη συναίνεσή του ασφαλισμένου, να συμπεριληφθούν η ομάδα αίματος, η πιθανή έλλειψη του ενζύμου G6PD, αλλεργίες σε φάρμακα, τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, πληροφορίες δηλαδή που μπορούν να σώσουν ζωές σε μια κρίσιμη στιγμή.

Με τη χρήση των έξυπνων καρτών, ο Οργανισμός προσβλέπει στην αυτοματοποίηση και τον έλεγχο της ασφαλιστικής ικανότητας, ώστε να μη χρειάζεται η ετήσια θεώρηση της κάρτας όπως συμβαίνει με το βιβλιάριό.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την χρήση της έξυπνης κάρτας, ασφαλισμένοι και πάροχοι υπηρεσιών υγείας μπορούν να καλούν τον αριθμό τηλεφωνικής υποστήριξης 11131 (χωρίς χρέωση), να επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα του Οργανισμού μας (ecards.opad.gr) ή τα γραφεία μας στο Ν. Κορινθίας (Αγ. Νικολάου 29, Κόρινθος, τηλ. 27410-23751).

Με αυτό τον τρόπο οι ασφαλισμένοι και οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του νομού, γίνονται συμμέτοχοι σε ένα σημαντικό βήμα προόδου προς το Αύριο της Κοινωνικής Ασφάλισης στον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close