Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Barack Obama, προηγείται σε τρεις πολιτείες-κλειδιά, οι ψηφοφόροι των οποίων θεωρούνται οι πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς κρίσεις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του πανεπιστημίου του Κουίνιπιακ (στο Χάμντεν του ανατολικού Κονέκτικατ), των New York Times και του CBS News δίνει προβάδισμα στον Obama έναντι του αντιπάλου του Mitt Romney στη Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν και το Κολοράντο, τρεις πολιτείες που θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ο Obama που είχε κερδίσει και στις τρεις αυτές πολιτείες το 2008, είναι ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών που επικρατεί στη Βιρτζίνια από το 1964.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο Obama κερδίζει έδαφος στο θέμα της οικονομικής ανάκαμψης -κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ως τώρα- και επικρατεί με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του σε ό,τι αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις.

Στο θέμα της οικονομίας οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά και στις τρεις πολιτείες. Ο Obama κερδίζει 49% στο Ουισκόνσιν έναντι 46% του αντιπάλου του, τα ποσοστά τους στις άλλες βρίσκονται μέσα στο περιθώριο λάθους των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Ο Πρόεδρος Obama θεωρείται επίσης καταλληλότερος του Romney στην αντιμετώπιση μιας διεθνούς κρίσης, με ποσοστά 50% και 43% αντίστοιχα στο Κολοράντο, 53% και 42% στη Βιρτζίνια και 53% και 41% στο Ουισκόνσιν.

Στα θέματα εθνικής ασφάλειας και τρομοκρατίας, ο Barack Obama διευρύνει την απόστασή του από τον Romney, περίπου κατά 9%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 17 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά σε 1.500 εκλέκτορες σε κάθε μια από τις πολιτείες αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here