Ο νευροχειρουργός που έκανε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο

0

Ο Ευριπίδης Μπαϊραμίδης είναι ο γιατρός που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο «Έθνος» για την πρωτοποριακή επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο ίδιος ανέφερε πως το bypass εγκεφάλου είναι από τις δυσκολότερες επεμβάσεις στην νευροχειρουργική, η οποία μέχρι στιγμής γινόταν κατά αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρα με το κόστος της να είναι απαγορευτικό για έναν μέσο ασθενή.

«Ο ασθενής στον οποίο πραγματοποιήσαμε την επέμβαση bypass είχε υποστεί πολλαπλά μικρά εγκεφαλικά λόγω στένωσης στην έσω καρωτίδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά από την εκδήλωση μεγαλύτερου επεισοδίου. Με την επέμβαση ενισχύσαμε την κυκλοφορία του εγκεφάλου μηδενίζοντας σχεδόν την πιθανότητα νέου σοβαρού εγκεφαλικού. Το bypass είναι μια επέμβαση αγγειακής παράκαμψης με την οποία ενισχύουμε την αιμάτωση του εγκεφάλου με αντλία», εξηγεί ο κ. Μπαϊραμίδης.

Ο 39χρονος νευροχειρουργός, ο οποίος είναι συμβασιούχος στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης εξηγεί πως για την συγκεκριμένη περίπτωση  χρειάστηκε να προετοιμαστεί για ένα χρόνο και να είναι σε συνεχής επικοινωνία με τον ασθενή.

Ζητώντας  «ευχαριστώ» από την διοίκηση του νοσοκομείου που του παρείχαν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για την επέμβαση, ο ίδιος ομολογεί πως αισθάνεται αδικημένος από το κράτος καθώς δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα της μόνιμης εργασίας.

«Σαφώς η μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχω αισθανθεί μέχρι σήμερα προέρχεται από την αγάπη του κόσμου. Αν υπάρχει αυτό και ικανοποίηση από την δουλειά σου ο μισθός ωχριά. Θα προτιμούσα να συνεχίσω να εργάζομαι ως επικουρικός επιμελητής όπως είμαι τώρα και να απολαμβάνω τις συνθήκες εργασίας που έχω για παράδειγμα τη δυνατότητα να λαμβάνω πρωτοβουλίες επιστημονικά και να έχω την στήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου. Όμως αυτό δεν ωραιοποιεί την κατάσταση. Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει πολύ, όταν ένας άνθρωπος στηρίζει την δημόσια Υγεία το υπουργείο θα πρέπει να τον ανταμείβει».

Απάντηση