Ο μυστικός δείπνος Καραμανλή – Μεϊμαράκη με μενού ψαρικά και… Σαμαρά

0

Ο μυστικός δείπνος Καραμανλή – Μεϊμαράκη με μενού ψαρικά και... Σαμαρά

Μια μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έρχεται στο φως και έρχεται να εντείνει τις φήμες πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Η συνάντηση Καραμανλή – Μεϊμαράκη σε συνδυασμό με το δείπνο στελεχών στην Αθηναΐδα με οικοδέσποινα την Μαριέττα Γιαννάκου «φουντώνει» τις πληροφορίες πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζουν την αλλαγή ηγεσίας και δεν αποκλείεται να το θέσουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την προσεχή Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Σε μεγάλο μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχει ο φόβος μήπως το κόμμα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ…

Το μενού του δείπνου Καραμανλή – Μεϊμαράκη είχε ψαρικά με… ολίγη από Σαμαρά. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα προκειμένου η παράταξη να μείνει ενωμένη.

Συμφώνησαν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά μετά την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόσο σε επίπεδο ιδεολογικής φυσιογνωμίας όσο και σε επίπεδο στελεχών και προσώπων.

Καραμανλής και Μεϊμαράκης έχουν συχνές, τηλεφωνικές επαφές, τις τελευταίες μέρες. Συμφώνησαν να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως η ΝΔ πρέπει να στραφεί ξανά στο χώρο του κέντρου.

Η συνάντηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός πως ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε να παραστεί στο δείπνο της κας Γιαννάκου, επικαλούμενος την κρισιμότητα του Eurogroup.

Πηγή: Το Βήμα

Leave a Reply