«Ότι κι αν κάνετε, όσα χρήματα κι αν δώσουμε στις τράπεζες, όλα θα τα «καταπιεί» η ύφεση». Ακολουθείτε λάθος οικονομική πολιτική. Εφαρμόζετε αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Ολομέλεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Σας ζητούμε να κάνετε το αυτονόητο», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.  «Eφαρμόστε τον «Οικονομικό Πατριωτισμό» κάντε ότι κάνει η Γερμανία, ότι κάνει η Γαλλία, ότι κάνει η Ιταλία που αντιστέκεται και λέει αλήθειες, ότι κάνει η Ισπανία που πέτυχε ανκεφαλαιοποίηση τραπεζών χωρίς να το βάλει στο χρέος».

Στη συνέχεια εξήγηση τι σημαίνει «Οικονομικός Πατριωτισμός»:

«Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να στηριχθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με όρους επανεπιστροφής στους  πολίτες.

Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να προτιμηθούν ελληνικές επιχειρήσεις σαν αγοραστές, για όσες αποκρατικοποιήσεις και αν γίνουν, ακόμη και με οριακή παράβαση των συνθηκών ανταγωνισμού.

Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να έχουμε υπουργό οικονομικής διπλωματίας,  να στηρίζεται το brand name της χώρας, να έχετε λομπίστες στο Καπιτώλιο».

 

«Τίποτε από αυτά δεν έχετε. Οικονομικός Πατριωτισμός είναι να στηρίζετε τις καταθέσεις για να μη φύγουν και θέλουν και πάλι ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες. Και κυρίως Οικονομικός Πατριωτισμός  είναι να εκφράσετε ένα μεγάλο σχέδιο ελληνικής ανάπτυξης να το μάθουν όλοι οι πολίτες , τραπεζίτες, εταίροι , επιχειρηματίες και επενδυτές. Αντ’ αυτού εφαρμόζετε αιφνιδιασμένοι ένα αφόρητο αντικοινωνικό νεοφιλελευθερισμό», κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here