Ο Ερντογάν «ξέχασε» να μετρήσει 350.000 κρούσματα, καταγγέλλει ο ιατρικός σύλλογος!

0

Περισσότερα από 350.000 κρούσματα κορωνοϊού δεν συμπεριέλαβε ο υπουργείο Υγείας της Τουρκίας στα στατιστικά του στοιχεία από την αρχή της επιδημίας, όπως υποστηρίζει η κορυφαία ιατρική ένωση της χώρας σε έκθεση αξιολόγησης της πανδημίας, που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

Είναι προφανές ότι περισσότερες από 350.000 περιπτώσεις κορωνοϊού δεν έχουν αναφερθεί στο κοινό και τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία κατατάσσουν την Τουρκία μεταξύ των χωρών με τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό κρουσμάτων, αναφέρει η TTB στην επτάμηνη έκθεσή της για την πανδημία.

Η αντιπολίτευση και οι γιατροί έχουν από καιρό απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τα δεδομένα από τις εστίες της Άγκυρας, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 335.533 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα στις 11 Μαρτίου, ενώ συνολικά 8.837 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά, αναγνώρισε ότι μόνο εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα καταγράφονται ως θετικοί και όχι οι ασυμπτωματικοί, μια πρακτική που είπε θα αλλάξει από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Αν θέλουμε να προσθέσουμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο και τώρα τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από αυτούς που αναφέρει το υπουργείο», δήλωσε στην εφημερίδα Birgün, ο γιατρός Καγιχάν Παλά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TTB.

«Αυτό ανοίγει την πόρτα για μια συζήτηση σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων (που συνδέονται με τον ιό)», πρόσθεσε.

πηγη

Απάντηση