28 Οκτωβρίου 1940

Η ιστορία και οι μνήμες δε χάνονται στο βάθος της ιστορίας, αλλά τις ζούμε σήμερα ως Έθνος, ως Χώρα και στη καθημερινή μας ζωή.

Ημέρα τιμής, μνήμης και σεβασμού στους αγωνιστές του ΟΧΙ του 1940, που αντιστάθηκαν και πολέμησαν τους Ιταλούς και ακολούθως τους Γερμανούς, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας μας.

-Οι εχθροί μας δε λογάριασαν αυτό που διαχρονικά από αρχαίας εποχής βιώνει αυτός ο τόπος, την ομόνοια και την ενότητα των Ελλήνων όταν «έρθει ο ξένος», όπως είπε και ο Δημάρατος στον Ξέρξη, που είπε ότι θα πάρει την Ελλάδα με έναν περίπατο και φυσικά πήρε την απάντηση.

Όλοι οι Έλληνες, απανταχού γης, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν, πολέμησαν, τραυματίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, για μια πατρίδα ελεύθερη.

Η πατρίδα μας περνάει μια νέα δύσκολη εποχή οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, μια νέα κατοχή από τις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Ο μόνος δρόμος για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την ελευθερία της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας είναι ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης σε όλα τα επίπεδα.

Να παραδειγματιστούμε από τους αγωνιστές του 1940, να παλέψουμε για μια πατρίδα ελεύθερη και δυνατή, για να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο στην κοινωνία των εθνών

Η ζωή μας διδάσκει ότι η ελευθερία δεν χαρίζετε αλλά κερδίζεται με αγώνες και θυσίες.

Κάθε άλλη συμπεριφορά και ανεκτικότητα θα μας οδηγήσει σε νέες περιπέτειες και απώλειες ακόμα και της εθνικής μας ακεραιότητας.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here