Επικαιρότητα

O έντιμος υποψήφιος …

Τι μπορεί να σημαίνει να είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος έντιμος ? Είμαι σαφέστατα επηρεασμένος από την εμπειρία μου σε διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και δηλώνω προκαταβολικά ότι θα δω πλευρές του όρου που ίσως ακουστούν ασυνήθιστες αλλά θεωρώ ότι έχουν εφαρμογή στην περίπτωση των δημόσιων πολιτικών προσώπων.
Στη σύγχρονη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων εξετάζουμε και αξιολογούμε διαρκώς ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που λέγεται integrity. Συνηθίζω να λέω στους συνεργάτες μου ότι integrity σημαίνει, κατ’ αρχήν έντιμη επικοινωνία. Εντιμη επικοινωνία δεν είναι απλώς η αποδοχή ή ομολογία αξιόποινης πράξης μετά τη διαπίστωση. Εντιμη επικοινωνία σημαίνει έντιμος και ειλικρινής λόγος. Δεν εμφανίζω το άσπρο μαύρο, δεν μεταθέτω ευθύνες σε άλλους και δεν παρέχω υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Εντιμη επικοινωνία σημαίνει να γράφω τις αυθεντικές μου σκέψεις και να υπερασπίζομαι τις ιδέες μου αντί να συνθέτω λεκτικά πονήματα που θεωρώ ότι χτυπάνε τον αντίπαλο. Ο έντιμος λόγος δεν ψάχνει λάθη στα σημεία στίξης ώστε να μειώσει την αντίθετη άποψη ούτε απαξιώνει καλές ιδέες επειδή τις πρότεινε κάποιος άλλος.
Ο έντιμος άνθρωπος είναι ευθύς με τους ανθρώπους και δεν κάνει ούτε καταργεί φίλους ανάλογα με τις πολιτικές επιδιώξεις. Ο έντιμος άνθρωπος δεν κάνει ρουσφέτια διότι με αυτό τον τρόπο στερεί κάτι από κάποιον άλλο. Ο έντιμος υποψήφιος επιλέγει ικανότητες και όχι ψηφοσυλλέκτες. Ο έντιμος υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει ανάγκη από στημένα δημοσιεύματα και ανώνυμα ιστολόγια. Ο έντιμος υποψήφιος δέχεται κριτική, κάνει διάλογο και είναι ακροατής. Ο έντιμος πολιτικός διορίζει ικανούς αντί να βολεύει οπαδούς. Ο έντιμος άνθρωπος πηγαίνει στις εκδηλώσεις επειδή το αισθάνεται και όχι επειδή επιδιώκει αναγνωρισιμότητα.
Ο έντιμος υποψήφιος έχει έντιμους συνεργάτες. Ο έντιμος υποψήφιος υποστηρίζει το δίκαιο και όχι το κόμμα. Οτι λέει ιδιωτικά μπορεί να το δηλώνει δημόσια. Ο έντιμος υποψήφιος επιλέγει τα χαρακώματα, τολμάει να προτείνει, να πάρει θέση να υπογράψει και να ματώσει. Ο έντιμος υποψήφιος δεν καταγγέλει επιλεκτικά την αδιαφάνεια. Πάει στον εισαγγελέα ή προτείνει τρόπους διασφάλισης της διαφάνειας στα θεσμικά όργανα.
Εντιμος δεν αυτός που δεν έκλεψε τράπεζα και δεν σκότωσε … Εντιμος δεν είναι μόνο όποιος δεν ανήκει στα δύο μεγάλα κόμματα. Εντιμος δεν είναι μόνο όποιος είναι πλούσιος και δεν έχει ανάγκη. Εντιμος δεν είναι μόνο όποιος παίρνει το χρίσμα. Κάτι σημαντικό : . Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο έντιμος …
Η διαχείριση ανθρωπίνων πόρων ασχολείται με ανθρώπους που παράγουν γι αυτό δεν αφορά πολλούς ανθρώπους της πολιτικής. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επιχείρημα για να αποδείξετε ότι το άρθρο μου δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο…

Γράφει ο Λάμπρος Κωστάρας, http://true-channel.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close