Πολιτική

«Nοικιάσαμε» τον ΓΙΩΡΓΟ με 46.000 $

ο «ΘΕΜΑ» ζήτησε από την εταιρεία Harrys Walker Agency -που προσέλαβε τον πρώην πρωθυπουργό- να τον νοικιάσει για µια οµιλία τον Οκτώβριο.

O Γ. Παπανδρέου είναι περιζήτητος  στη λίστα του πλέον διάσηµου… µεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Κόφι Ανάν, και κλείνει απανωτές συµφωνίες για οµιλίες  και διαλέξεις σε πανεπιστήµια, εκδηλώσεις και συνέδρια ανά τον κόσµο.

 

Αν στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου προχώρησε σε σηµαντικές µειώσεις µισθών και συντάξεων, στο εξωτερικό και σε ό,τι αφορά τον εαυτό του δεν φαίνεται διατεθειµένος να ρίξει τις τιµές. Ετσι, κοστολόγησε τον εαυτό του στα 46.000 δολάρια την ώρα ή, αν προτιµάτε, περίπου 40.000 ευρώ και ανέθεσε στους µεσίτες προσωπικοτήτων να του βρουν πελάτες ανά τον πλανήτη.

Η µόνη «προσφορά» που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι η παρουσία του χωρίς επιπλέον αµοιβή σε γεύµα, δείπνο ή εκδήλωση που θα διοργανωθεί προς τιµήν του αµέσως µετά την οµιλία του…

Οι συντάκτες της εφημερίδας συνομιλώντας με την εταιρεία προσποιήθηκαν ότι είναι εκπρόσωποι κυπριακού πανεπιστημίου

HWA: The Harry Walker Agency - The World's Leading Speakers' Agency for Over 60 Years My Speakers My HarryWalker Phone: 646.227.4900
George Papandreou

Γιώργος Α. Παπανδρέου

  • Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδα (2009-2011)
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα (1999-2004)
  • Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (2006-σήμερα)
  • Visiting Fellow στο Ινστιτούτο Χάρβαρντ των Πολιτική

Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδα από Οκτώβριος 2009 – Νοέμβριος 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Το όνομά του ως ένα από Εξωτερικής Πολιτικής περιοδικό «Top 100 Παγκόσμια Στοχαστές» για το 2010 «κάνοντας το καλύτερο της χειρότερη χρονιά στην Ελλάδα», μιλάει με αρχή για την κατάσταση της Ευρωζώνης σήμερα και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, λίγοι είναι σε καλύτερη θέση από ό, τι ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, όχι μόνο για να παρέχουν γνώσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κρίση, αλλά και να κοιτάξουμε προς τα εμπρός – για το πού βαδίζουμε.

George Papandreou Speech Topics

Το μέλλον της Ευρώπης: Πώς μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον 21ο αιώνα

Παρά την τρέχουσα κρίση, η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να είναι ένας ισχυρός οικονομικός άξονας της παγκόσμιας οικονομίας, μια παγκόσμια δύναμη μαζί με τις ΗΠΑ και την Κίνα, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Παπανδρέου. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αναλάβει άμεση δράση για τη διασφάλιση αυτής της πρωταγωνιστικό ρόλο, και να διασφαλίσει ότι η ευρωπαϊκή γνώση, την καινοτομία, τις αξίες στηρίζουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες.

Ελλάδα: Στο Eye of the Storm – Διεθνής Κρίση και γιατί είναι μια παγκόσμια επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα να είναι μια ιστορία επιτυχίας

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου παρουσιάζει μια σε βάθος ματιά τις αιτίες πίσω από την ελληνική κρίση, και εξηγεί γιατί η αποτυχία να βρεθεί μια λύση θα έχει ολέθριες οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες για την Ευρώπη και για τον κόσμο. Παρουσιάζοντας τις ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και αποκαλύπτοντας άγνωστα επενδυτικές ευκαιρίες, ο κ. Παπανδρέου εξηγεί πώς, με την αντιμετώπιση της διάβρωσης αβεβαιότητα για το μέλλον της στην Ελλάδα, η Ευρώπη μπορεί να καταλύουν τη διάρκεια της νύχτας μια έκρηξη των επενδύσεων στη χώρα, ενώ η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό Πείραμα Μεταξύ των καταστροφών και την επιτυχία: Γιατί (και πώς) θα πρέπει να επανασχεδιάσουν την Ευρώπη

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η ευρω-κρίση είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας ατελούς νομισματικής ένωσης και προσφέρει έναν πρακτικό χάρτη πορείας για την υπέρβαση της κρίσης και την ενίσχυση των δημοκρατικά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος: με επίκεντρο τον πολίτη πολιτικές στην εποχή της λιτότητας

Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου συζητά γιατί ένα αυξανόμενο δημοκρατικό έλλειμμα και τον κυνισμό των πολιτών απέναντι στην πολιτική αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για δυτικές κοινωνίες. Θα αντιμετωπίσει την πρόκληση του πώς να ξαναχτίσουν την παραπαίουσα εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης στις δημοκρατίες μας.

Κρίση Διπλωματία 2.0: Ξεπερνώντας Σύγχρονες Προκλήσεις στην επίλυση της κρίσης

Αντλώντας από δεκαετίες προσωπική εμπειρία, από την τουρκική ενορχήστρωση-Ελλάδα προσέγγιση σε μια εποχή αύξησης των εχθροπραξιών, οι συγκρούσεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, έως αργά το βράδυ ευρω-κρίση κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου εξηγεί την εξεύρεση πολυμερών λύσεων έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο-και πώς η πολιτική βούληση, συμμετοχή των πολιτών και δημιουργική πολιτική μπορεί να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

George Papandreou Biography, Background, and Speaker Profile

Ένας απόφοιτος του Amherst College και το London School of Economics, ο κ. Παπανδρέου υπήρξε μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 1981, προηγουμένως που υπηρετούν σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις συμπεριλαμβανομένων και Υφυπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Παιδείας και Υπουργός Εξωτερικών. Επιλέχθηκε ως ένα από τα «25 άνθρωποι που αλλάζουν τον κόσμο της πολιτικής διαδίκτυο,» Παπανδρέου είναι ένας ενεργός υποστηρικτής της κοινωνίας της πληροφορίας και της ηλεκτρονικής δημοκρατίας, και μιλάει για, μεταξύ άλλων, την παγκόσμια διακυβέρνηση, η κλιματική αλλαγή, την πράσινη ανάπτυξη, και την προοδευτική πολιτική.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ένας θεσμός που προωθείται ενεργά, όταν η πόλη της Αθήνας απονεμήθηκε το Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε επίσης το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, μια θέση που κατείχε 1999 – 2004, επεκτείνοντας την κληρονομιά του ως ηγέτης των διπλωματικών γεφυρών και επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων. Η κυβέρνησή του με αιχμή του δόρατος «Ατζέντα 2014», μια πρωτοβουλία που στοχεύει να ενσωματώσει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σε χώρες της Ευρώπης μέχρι το 2014.

Σε όλο τον κόσμο, ο κ. Παπανδρέου έχει αναπτύξει «Πράσινη Διπλωματία», καλώντας για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και έχει επιδιώξει ενεργά την μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στη διακυβέρνηση μέσω των τεχνολογιών της πληροφορίας.

Ως υπουργός Εξωτερικών, ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων της προσέγγισης με την Τουρκία, η οποία είχε ένα παλιό αντίπαλο. Παπανδρέου ήταν επίσης ένας βασικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1999 και την έναρξη Κύπρος στην ΕΕ το 2004.

View Full Bio

Πάρτε δράσης
Προσθήκη στο Ηχεία μου
Στείλτε το προφίλ σε έναν συνάδελφο
Αναζήτηση Σχετικές Ηχεία
Εκτύπωση Περίληψη ηχείων
View Full Bio
George Papandreou Videos
HWA Screening Room - Watch Speaker Videos, Interviews, & TV Appearances
View More Videos
George Papandreou News
Browse News
View Other News
View Articles by and About Our Speakers
#pageTitleBase# E-News Articles #pageTitleBase# eNews
See More eNews Articles
George Papandreou Author Speaker
Browse Books
View Other Books
Ο Harry Walker Οργανισμός είναι ένα αποκλειστικό γραφείο ηχεία και υπηρεσία διάλεξη που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο είναι κατά κύριο λόγο στον υποκινούν ομιλητές, ομιλητές, εμπνευσμένους ομιλητές, ηχεία επιχειρήσεων, ηχεία διασημότητα, ηχεία έναρξη και επαγγελματικά ηχεία για συνέδρια, συνέδρια, εταιρικές εκδηλώσεις και ειδικές εκδηλώσεις όλων των τύπων .

Αρχική σελίδαΗχείαΗχεία ΓραφείοΟμιλητέςΕκδήλωση ΛύσειςΝέαΕπικοινωνίαΧάρτης Πλοήγησης

Ομιλητές BusinessΠεριβαλλοντική ΟμιλητέςΚινητήρια Ομιλητές

Οδήγηση τη συνομιλία για 65 χρόνια
Copyright © 2012 Ο Harry Walker Οργανισμού, Inc Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close